pondělí 26. června 2017

Výstava Miroslava Šaška Let č. 59/74


Zatímco náš tatínek o víkendu makošil na garáži, aby si ji upravil k obrazu svému, my ostatní jsme si vyjeli do Prahy za skutečným umění. Tak tak že jsme pana Šaška ve Villa Pellé stihli. Výstava končí už 7. července!

A rozhodně ani vy si ji nenechte ujít, i když už znáte všecky jeho knížky/obrázky zpaměti. Když M.Š. milujete. Když chcete vidět velkorysé výstavní prostory, kde v oknech z průvanu noblesně vlají jemné záclony. Když si chcete v každé místnosti malinko pohrát s kartonovými objekty. Nebo když jste někde rádi vcelku sami.

My si to s Kubou, Mikim a Týnkou užili. A děkuji obrovsky i Villa Pellé. Všem jejím kustodům, prodavačům i obsluze v galerijní kavárně. Byli jste skvělí! Konečně mi nikdo nedával byť podprahově najevo zděšení nad tím, proč mám probůh(?) tolik dětí. A proč jsem navíc tak šáhlá, že s nimi všude i chodím. Tak jak se mi to stále a dokola stává v jiných muzeích/obchodech/poštách. Díky vám za to. Děkuji za vaši sobotní pomoc; za vaši gentlemanskou asistenci, za vaše praktické myšlení dopředu, za váš milý humor.

To je šašek.


Všecky možné Šaškovy dopravní prostředky.



Kdy jen prťatům neunikne ani metro.



Měřítko k srovnání. Stavby světa.




A chci vám i napsat, že Villa nedaleko metra Hradčanská
je zcela bezbariérová. Nelekejte se proto schodů u vstupu, ty se dají objet přes přízemní kavárnu, a pak je tu zdviž!

Kterou my jsme po dvou absolvovaných výstavních patrech vyjeli až do klidové zóny v podkroví - s videoprojekcemi.




...

A celou jízdu šaškovským světem
jsme zakončili dezertem v kavárně ve vile dole s venkovním posezením, kde jsem si při kojení šťastně odposlechla dva cizí hovory.
Abych zas honem věděla, co teďka mezi intelektuály v metropoli frčí, jaké nemléko je trendy si lít do nekávy, a jaké hlášky se špatným slovosledem jsou zrovna in.
Už to vím, a tak jsem mohla spokojeně zase vrátit domů: ke svým kýblům angreštů a rybízů a pěkně po bio způsobu si je večer zpracovat.
To je teď moje parta - my, co do zavařovaček dáváme kompoty, ne z nich pijeme.

TO JE PRAHA.
(Autíčka jsou z dětského koutku v kavárně - mají jich tam dva kusy a smí se s nimi i na zahradu)

6 komentářů:

  1. Roso, myslela jsem, že výstavu nestihnem, ale Ty jsi první bloggerka, která ji nafotila tak hezky, že ji stihnout musíme ! Máme co dělat, poukázka do aquaparku propadá v pátek, permice do ZOO, kam máme ještě 7 vstupů 11.7. Do toho práce, kempování, no nevím nevím jak to dáme, ale Šaška prostě musíme! Kéž by měli pátky do večera. stíhali bychom toho víc. :-)
    PS: prozradíš odkud maj kluci krásné plátěnky a klóbrce ? Díkas !
    Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Botky jsou Paez, berte o číslo menší než máte nohu, ale i dětem s festovnějším chodilem jako má náš Mikuláš se krásně lehce obouvají
      a cilindry jsou už léty ozkoušený model z HM, který vypadá furt šik, i když jej "sežvýká kráva".

      Létu zdar a všem vyletněným gentlemanům zvláště!

      Vymazat
    2. díky díky :-)

      Vymazat
  2. Rosičko, jste super a Vaše děti jsou úúúžasnééé ! Věřím, že v budoucnu zúročí všechny ty výstavy, s kterými jste je seznámila a ještě seznámíte. Díky za report z výstavy. Mějte se všichni hezky. Šá

    OdpovědětVymazat
  3. Vy jste prostě skvělí (a děkuji za tip, snad to ještě stihnem, protože mé druhé dětské já to vidět chce ;))

    OdpovědětVymazat