středa 12. července 2017

Orlické Záhoří podruhé


Už z toho máme tradici.

První týden prázdnin sbalíme své zlaté příbuzné, kufr auta po strop napěchujeme nafukovacím bazénem, grilovacími omáčkami, sladkými sirupy do kávy, tepláky, gumáky, pronajmeme si chalupu a jedeme! Tentokrát zase do Orlického Záhoří. Opět jsme zatoužili chvíli si pobýt na konci světa - tam, kde krávy dávají dobrou noc. Tam, kde každý den aspoň jednou prší. Tam, kde na těch nejširších lukách rostou ty nejkrásnější kytky.

Dovolenka se nám rozjížděla pomalu. Teplota venku klesla na dvanáct stupňů, a tak jsem si vařili sedm čajů denně a nikam nespěchali. To je vám taková slast, když jdete kojit, a pak usnete. Když si jdete číst, a pak usnete. Když si jdete lehnout, a pak usnete. Když jsme si všichni spánkově stabilizovali a oba chlapečci se oklepali z vlastních dočasných teplot, vrhli jsme se na hory. Bez řečí a malých očí tři krát protočených v sloup se tedy naše túry neobešly, ale i tak jsme ty Orličky nakonec pěkně obešli.

Cestou jsme sbírali klacky, hráli lesní hry, trhali kyselé borůvky, fotili drobnou zvěř v detailu, plazili se nahoru po sjezdovce, prolézali bunkry a svačili a svačili a svačili.

I Týnka si řekla, že si dovolenou užije pořádně a břuch si nacpe, ale ona, ona že v noci. Já bych tě láskou sněd´. Hlav-ně-v-no-ci. Což byl ale snad jediný slabý moment celého našeho týdne, i když mě pak tedy ráno bývalo taky pořádně slabo. Výborných chvilek za to bylo více: když jsme ráno hráli Člověče ještě v pyžamu, když jsme snídali jabka v županu. Když jsme si všichni všem navzájem četli. Když děda vyrobil klukům vodní mlýnek. Když já jsem s maminkou a svou sestrou mlela furt a o všem možném. Když jsme každý večer chtěli jít do sauny, ale nikdy to nestihli, protože jsme pokaždé museli grilovat. Ale - v Šerlišském mlýnu jsme konečně stihli objednat si nadýchané tvarohové koláče včas a nacpat si jimi u kafe břicha tak, že jsme sotva mohli dýchat. Když jsme se celá rodina naučila zpaměti novou knížku Každý bulí nad cibulí. Nebo když jsme celá rodina bulela smíchy při nočních pantomimických společenských hrách pro dospělé.

To byly naše plné volné dny.







Privátní bazén - Penzion U Cvrčků.







Orlické Záhoří.






...
Mimořádná kuchyně v Kozím chlívku v Deštném.







Moji rodiče - myslím, že kdyby Woody Allen natáčel druhý díl, mohli by v něm oba hrát.
(Jinak jsou to pláštěnky do deště.)
...
A v šoubyznysu by se jistě chytil i zbytek naší báječné rodiny: vydali-li by hudební album, obal na desku už mají!
Zpívá celá rodina.

8 komentářů:

  1. To je skvělé mít tak akční celou rodinu:-)
    Parádní dovolená. Užívejte i nadále krásné léto.

    OdpovědětVymazat
  2. Super dovča.....a hlavně-máš strašně mladé rodiče!!! Myslela jsem, že je to ta sestra s manželem:) Tak přeju krásné chvíle i ty deštivé po celé prázdniny. Pavla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejich děti o ně děsně pečujou!!! ... :o)))))))))))

      Vymazat
  3. Vy jste tak krásní a tví rodiče vypadají hrozně mladě. Asi máte to mládí v genech ;) A jaká krása, když rodina takto tráví dovolenou, hezky pohromadě.

    OdpovědětVymazat
  4. Jste fakt vtipná rodina. Trochu mi to z fotek připomíná naší bláznivou rodinu... Užívejte další dyn prázdnin!! Lenka ze školky

    OdpovědětVymazat