sobota 13. května 2017

Co se mi na Mini líbilo


Opět jsem domů odcházela s dvoukorunou v peněžence ...

Jako členka poroty jsem už včera písemně a zodpovědně odeslala vedení festivalu svá hodnocení v kategoriích nejlepšího stánku, produktu, novinky, oděvní kolekce a obchodu a vám k Mini tentokrát v libeňské Balabence prozradím ještě něco navíc.

Naprostou hvězdou a novinkou a bombou festivalu v mých očích jsou domki.cz. Kovové domečky navenek i do pokoje. Na hraní i jako štendr na slušivé oblečky. Křehký, jemný, přesto nepřehlédnutelný solitér. Možná nábytek. Možná hračka. Možná umění. Ale rozhodně za srdce beroucí laskavý objekt. Protože znáte to: doma je doma. A domki jsou domki. Ty nepřehlédněte!

A pak už si běžte, kam chcete a dívejte se, na co chcete.

A kdyby náhodnou ...

Kdybyste náhodou hledali intimní místo k nakojení či jiným nutným obsluhám děcka, soukromá mama-zóna je hned u vstupu. Nebo se na ni ptejte štíhlounké Magdy z Nanaparty, úplně první prodávající na ráně a zároveň autorky interiéru baby pokojíku s přítmím.

Kdybyste si na vlastní ruku chtěli osahat šátky na nošení dětí, které pro některé ženy mohou mít po čase tak silný citový význam, že si z kousku šátku nechají u nějaké Rosy Mitnik ušít i kabelku, běžte se podívat na Omniferu.

Kdybyste s jarem hledali zenový klid pro svou duši, ale i pěknou zábavu pro ruce, sáhněte u značky Pikle z pytle po jejich novince - malinkých stavech na tkaní pro děti. Rastry jsou ve tvaru obdélníku nebo kruhu a utkat si na nich malí i velcí lidé můžou koberec pro panenky nebo podle mě i dost nápaditou brož.

Kdybyste si chtěli dát to nejstylovější kafe, přijměte pozvání od značky Skibi a nechte si opravdu silnou skandinávskou kávu naservírovat do noblesně nerezových šálků, které mají ušlechtilou a trvale udržitelnou ambici jednou úplně nahradit jednorázové kavárenské papírové kelímky pro nápoje s sebou.

A kdybyste už nevěděli coby a hledali místo, kde sebou nejlépe praštit o zem, doporučuju vám módní (svato)stánek IceIceBaby, které tentokrát z davu vystupuje velmi čerstvým a stylově citrónovým polepem na podlaze.

Užijte si to! Dnes a zítra. Dětský prodejní festival Mini.

...

A co jsem vybrala já? Tučňáčí plakát Oskare, plav! od Pop - Pap Studia - ten je pro náš dům.
Vyšívání hvězdných souhvězdí nití, která ve tmě svítí; prodává Pinwheels - to je pro Kubu.
Zavazovací dřevěnou botku od slovenského Raku - pro Mikuláše.
Rozkošnou pohádkovou knížku Rosie´' s walk o slepičce a lišce, pochopte, ten název! - pro Týnku.
Tyrkysovou radost s ptáčky na drobnosti kolem šití od KUSKUS decor - pro mě.
A dietní dřevěný malinovo-čokoládový dort od Baj.Kaj.Laj
ten je pro nás pro všecky a David si může dát kousky i dva, ať nežeru!

1 komentář:

  1. Mě nezůstala ani ta dvojkoruna. Jela jsem na dluh. A teď (taky) nežeru :-)

    OdpovědětVymazat