úterý 19. července 2016

Nabídka pro maminky dvojčat a vícerčat


Když jsem přišla do Prahy, druhý den jsem viděla na fakultě viset inzerát a třetí den jsem v té rodině už hlídala jejich děti.

Měli dvojčata a jejich maminka dala vale advokátní kariéře a pečovala dlouho o své tři děti. Nejdřív se paralelně seberealizovala ve fitness a později přesedlala z cvičme v rytme na malinko ezo cestu. A taky byla celou dobu velmi aktivní, velmi akční a velmi hlasitá v Klubu dvojčat a vícerčat. Přesně taková M. byla. Nic společenského a nic tělocvičného ji nebylo cizí a doteď vidím před očima překvapivé a šikovné sestavy pro rozhýbání těla, které může praktikovat právě mamka se dvěma dětmi naráz. Bylo to chytré a bylo to vtipné!

Když už jsem s diplomem v kabelce zasedla do kabinetu - jako opravdická učitelka, vedle mě u stolu si složky a šanony víc než úhledně srovnávala taky maminka od dvojitých kluků. Další moje hrdinka, která stále dokáže jít neuvěřitelně hrdě a navíc na pořádných jehlách životem sama, jen se svými syny. Přitom jeden by si myslel, že mít doma dva prťavé talentované fotbalisty je sen každého chlapa a ono houby houby.

A to jsem tehdy ještě netušila, že za čas se navždy začnu klanět i J., za to že přivedla na svět taky dva chlapečky, a to k sestře do party. Ke slečně, která v tu chvíli ještě ani neoslavila dvě svíčky na dortu. Navíc J. je elegantní ukázkou toho, že můžete mít barák plný děcek a stejně nevypadnout ze své sofistikované profese. A ještě se musím chrochtavě smát, kdykoli se vzpomenu, jak mě jednou J. navštívila u našich v Havířově - s oběma kluky za ruku. Byl jim rok a půl a byli úplně všude. Úplně všude jedli mandarinku a úplně všude se radovali z čerstvě zvládnuté chůze. Nejvíc tedy na gauči v obýváku. Moji rodiče z toho myslím mají drobný tik v oku doteď, ale my všichni vlastníme od té chvíle kouzelné fotky v albu, na kterých Jana opět jako vždycky vypadá jako Miss Gympl.

Dvojčata se mnou ležela na pokoji, když se narodil Kuba. Dvojčata "s námi" chodí do školky. Dvojčata bydlí dole v ulici. A maminka dvojčat si koupila jedny z prvních našich památníčků v Bystřici. Slovy dva.

A teď už se konečně dostávám k oné lákavé výzvě.

Kdo si ode dneška u mě objedná dvě pamětní knížky To je moje
(a ani mu nemuseli vyrůst dvě miminka v děloze naráz, stačí si koupit dva kusy) ...

dostane domů poštou dvě placky zdarma.

Odznak se zavíracím špendlíkem o průměru 5,5 cm s motivem z našeho památníčku.


A nebo se zkuste domluvit se sousedkami na patře, protože když si najednou vezmete kousky rovnou tři ...

neplatíte u mě poštovné, to je ušetříte padesát korun.

A kdybyste oběhli celý vchod a byli už jste na objednávku čtyři,

což možná bude už maličko lítačka, ale zkuste to!

Protože pak nejen že dostanete poštovné grátis, ale jako pozornost podniku ode mě získáte ještě navíc jednu originální washi pásku .
A je konec mých pěkných ofert.

6 komentářů:

  1. Zkusím tu nabídku poslat kamarádce, má měsíc stará dvojčata. Kluky jak dva úplně stejné buky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Roso,já tě prostě žeru:) Valerie

    OdpovědětVymazat
  3. Roso, já tě taky žeru, už dlouho, ani jedno zbytečné slovo, vtipné, osvěžující a často zlehka dojemné....díky
    Dáša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ooooooooooooooooooo, děkuji ti moc.
      Budu se snažit, ať vám tady chutná. Abych nepřesolila, sugar free, gluten free a tak ... :o)

      Vymazat