pondělí 27. července 2015

Jak píšu blog


Nedávno mi kamarádka na velmi rušné pražské křižovatce polohlasem, koktavě až provinile sdělovala, že mě její švagrová nemá ráda, ale že to musím pochopit, protože mně se daří, na co sáhnu. Nemůže můj blog ani vidět. A mě teprv ne.

Můj blog! Koncept, který jsem si vymyslela. Veřejnou výkladní skříň, která mi dělá radost. Nevím, jak vy, ale já se u svých stránek prostě bavím. Relaxuju. Odpočívám. Osvěžuju si hlavu.

Starám se o rodinu a muž nás doma denně stíhá až s pusou špinavou od večeře. S láskou a svatou trpělivostí opečovávám všecky své chlapce, ale taky toužím se vypnout. Někomu svědčí vyhonit se při běhání, jiný rád nakupuje, další se přejí. Já své vnitřní přetlaky prosím upouštím psaním. Naše děti s břichem plným oběda ve spánku slintají a já ve stejnou chvíli sedám ke stolu. S kafem a mléčnou pěnou větší než mé ego do toho začínám bušit.

Píšu, co jsme zažili. Jaké to bylo. Kdo co řekl. Jak nám bylo dobře. Popisuju atmosféru. Popisuju, co cítím. Kdo byl s námi. A čemu jsme se smáli.

Neumím psát o svých gynekologických a kožních problémech. Aktuálních rozepřích v širší rodině. Mé roční spolupráci s alkoholikem. Profesních podrazech. Vulgárním sousedovi. Že má má teta raka. Ani o nepodepsaných komentářích, co opakovaně doporučují mému muži, aby si teď pro změnu našel hezkou slečnu. Z toho je mi zle, jen to tu teď vypisuju. Ano, to všecko se děje, ale u mě to nefunguje.

Já se potřebuju u svého on-line literaturování smát. I sobě. V textu vtipkovat. Malinko fabulovat. Gradovat děj. A s lehkostí ho uzavřít. A tak ťukám do klapek, písmenka na monitoru přibývají, upravené fotky se načítají, příspěvek rodí - píšu si legrace a je mi líp a líp. Usmívám do notebooku jak měsíček, nabírám novou silu, jsem čerstvě veselá a vesele čerstvá. Pak to zavřu a jdu zase jezdit okolo domu na kole, utírat jim obličeje od jahod a číst Krtka nebo tak něco. Tisíc krát a zase znova. Za pár dní koncept budoucího článku opět otevřu a zhrozím se. Mé slohy se mi na druhé čtení zdají trapné, zdlouhavé, krkolomné. Zbytečné. Obrázky jsou neostré a osoby na nich uměle stylizované. Celé to nemá pointu. Dynamiku. Ani originalitu. Je to děs. Tak to čtu potřetí a počtvrté a popáté, mažu věty. I odstavce. Zestručňuji. Opisuji jinak. Vysvětluji jinak. Píšu jinak. Uloženo, zavřeno a za pár dní na to zírám zas. Teď už snad spokojená. Potom se několikrát zálibně podívám, jak bude článek vypadat v náhledu - to dělám hodně ráda! Ještě rychle najít chyby, protože vy neodpustíte nic: ani hrubku, křivý zip, blbý ubrus, ani náš okopaný roh v předsíni, a pak to teda pustím do éteru a je konec.

69 komentářů:

  1. Dobrý deň,
    jen to takto pište dál. My ostatní, co neumíme tak hezky a zlehka psát rádi nad temito krátkými články zrelaxujeme .

    OdpovědětVymazat
  2. Dobřéééé ... lépe bych to nevyjádřila :-)

    OdpovědětVymazat
  3. A do pérdele, pane hrábě.
    Vždyť Vy jste, Roso, tak výrazný a fotogenický typ, že Vám to sluší i pod vodou.
    A PŘESTO, ŽE TO MY ŽENY NEODPOUŠTÍME, já k Vám chodím nakukovat pravidelně.
    A ano, musíte si připustit, že máte muže, kterému jste dala dvě zdravé krásné děti a on vás má všechny rád, navíc jste vtipná a šikovná - A TO SE TUPLEM U NÁS NEODPOUŠTÍ!
    Vaše psaní, vtipnost myšlenek, dokonce i inteligentní a pravopisný styl - jen dál a hloubš.
    Držím palce s tím, co jste odtajnila, bohužel se shodneme v hodně bodech.
    Magda
    (Holt měl pan Werich pravdu, že KDE BLB - TAM NEBEZPEČNO...a cosi o nekonečnosti Vesmíru a lidské hlouposti....)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si dovolím ještě a***ně horolezecké PS. Ten Váš blbý ubrus bych také nechtěla bo jsem látková - náš stůj je hambatý, pozn.aut. - ALE TO JAK JSTE O NĚM PSALA, to nemělo chybu.
      Venku prší, tak jdu hledat okopaný roh - A JÁ SI DÁM ZÁLEŽET:-))
      PS2. Než ty fotky najdu, než to psychicky rozdýchám, než odvedu syna na hlídání a vrátím se domů - doufám, že to manžel opraví!!!
      Magda

      Vymazat
  4. Rosi ... internet a realita jsou dva velmi odlišné světy. A komu to hlava nepobere ... nad tím mávni rukou. Toto je Tvůj prostor, bude takový, jaký si ho uděláš. A já se k Tobě vracím děsně ráda ♥.

    A jen mezi námi - Tvůj chlap ( a Ty víš, jak moc po něm slintám :-) ) má obrovské štěstí, že Tě má !

    OdpovědětVymazat
  5. Ona blog asi nepíše...? Kdyby psala, věděla by, jak moc je to selektivní záležitost. Taky se snažím psát jen o tom dobrém, ale ve skutečnosti píšu asi jen tak o 1% toho (i dobrého), co se mi v životě děje. :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Miluju tenhle blog. Krásný a vtipný, ale ne jen krásný, a ne jen vtipný... Každý den mi nový textík a pár obrázků přidají chuť si kreslit,šít, jít s dcerou do galerie. A ty horší věci aspoň na chvíli hodit za hlavu....
    Takže prosím pište často...
    Katka Wen

    OdpovědětVymazat
  7. Prosím Tě buď furt stejná jóó, mám Tě ráda :o) Dík Lada :)

    OdpovědětVymazat
  8. Milá, krásná, vtipná, milující, moudrá a neskutečně šikovná Rosi (mimochodem ROSA je pro mne zkratka pro Radostná Okouzlující Sexy Akční) , děláš to totiž opravdu dobře! Poslední dobou si stále častěji kladu otázku, proč my ženské, jenž to máme na tomto světě bezpochyby těžší, zkrátka nejsme schopny držet při sobě.... :-( Krásné léto! Zuzka Kašči

    OdpovědětVymazat
  9. Moc ráda sem chodím. Protože je to tak vtipné, milé, krásné, pozitivní a v dnešní době plné špatných zpráv tak osvěžující a dobíjející :) Děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj ty můj MOTORE.....pa Vokopka

    OdpovědětVymazat
  11. Roso, muselo to ven!!!!
    Proto nepíšu blog, ale ač mě svou úžasností taky štveš, čtu Tě dál a víc a ráda,protože jsi originál a prostě boží. Kdo to nestráví, že se někomu daří musí být moc nešťastný člověk.
    P.

    OdpovědětVymazat
  12. Tak krásně napsáno! Jednou jsem četla o rodině, která každý den hledá v tisku dobrý zprávy. A že prý je to čím dál těžší. Roso nechceš začít psát do novin?

    OdpovědětVymazat
  13. Roso, ja Te proste zeru;-)

    Terka od more
    ourlifeontheseaside.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  14. Jsem už trochu "stará baba", takže nějaké ty životní zkušenosti jsem už posbírala, přesto by mě nenapadlo, že někoho může rozčilovat cizí blog. Do koše se škarohlídama a máchat ve Vltavě! Protože! Nelíbí se mi, nejsem na stejné vlně...- nečtu! A vy milá Roso jen pište dál, dál a dál. Chodím k Vám pro radost, pro humor, pro inspiraci - vnoučata mají díky Vám úžasné knížky, hry... a já už procourala několik výstav, které by mi jinak utekly.

    OdpovědětVymazat
  15. Přidávám se k pozitivním ohlasům a doufám, že blog bude pokračovat ve stejně skvělém, vtipném a milém duchu jako tomu bylo doteď. Bohužel už tu byly případy, kdy hnusné komentáře odradily blogerky od psaní a holky to prostě zabalily. A je to pak taková škoda. Kvůli nějakým zapšklým potvorám a kecům, co za to vůbec nestojí. To je holt ta internetová anonymita, člověka ty blbé poznámky mrzí.
    Tož přeju, ať ta "blbá nálada" brzo opadne!
    A mimochodem, s tím psaním to mám dost podobně - přepisuju, upravuju, piluju. Nakonec před publikací dám přečíst mužovi, bo čárky ve větách nejsou můj kobylek a i nějaká ta hrubka by mohla utéct. Prostě osobní editor a korektor. Ale jak to psaní člověka krásně uklidní, to je k nezaplacení.
    Zdar a sílu!

    OdpovědětVymazat
  16. Mě Váš blog moc baví, jsem rok na mateřské a podobně jako vy usedám s kávou a na pár minut vypnu a čtu :) a obdivuji, nechávám se inspirovat a potom mě probudí ten známý řev a pláč :D Jen tak dál...

    Ivona

    OdpovědětVymazat
  17. Ale píšeš krásně, má to hlavu a patu, je to barevné, zábavné, inspirující. Fotky jakbysmet. Šak všechny víme, že dvě děti není "selanka", ale je tak uklidňující číst tvé zážitky a postřehy. Zasměju se, pokochám se fotkama Tvých kabelek a je mi hezky. Toť vše! A to stačí! pa, Káťa z Teplic

    OdpovědětVymazat
  18. Rosi, když budeš psát více o té druhé poloze, tak ti zase budou psát, jestli si myslíš, že jen ty máš problémy. A jinak Magda naprosto trefila to, co si myslím.
    Napsala jsi to krásně, ale vážně nevím, proč by se člověk měl obhajovat. Komu to nevyhovuje, ať nechodí.
    To, že dostáváš anonymy by mě ani v duchu nenapadlo. Tedy vůbec by mě nenapadlo, že i takové věci v té blogsféře existují. Lidé ten virtuální svět přeceňují.. :-)
    Rosi, ty víš, že tě ráda čtu. Ráda se zasměji, ráda koukám po výstavách a žárlím, že neumím psát jako ty. Pěkný den, pěkné prazdniny.

    OdpovědětVymazat
  19. Milá Roso, pryč se závistivou babou! Hurá Rosa! jste krásná, fotogenická, vtipná a já Vás žeru a mimochodem moc díky za nápady na výstavy a hračky pro děti, jsou božííííííííííííí jako Vy!
    Maruška

    OdpovědětVymazat
  20. Závistivci jsou a budou :). Ale ráda tě čtu a koukám a inspiruje se...protože jde ta veselost cítit z každých slov a tak to mám ráda....taky se snažím být pozitivní a na zprávy nekoukám.....no píšeme snad pro radost no ne? +:)
    pa zdraví spící Růženka :-D

    OdpovědětVymazat
  21. Milá Roso, nebudu to rozepisovat dlouze, ale taky tě mám ráda :)
    Ale chápu, jak to píchne, když chce někdo ublížit...

    OdpovědětVymazat
  22. Si nádherná bytosť Rosa, zvonka i zvnútra.....to sa dá, ak to človek vie,prečítať len medzi riadkami !

    OdpovědětVymazat
  23. Roso, jsi super a moc ráda tě čtu a těším se na další články. Závistivců bohužel chodí po světě mnoho a víš jak se to říká není člověka, aby se zavděčil lidem všem. Tak ať tě nečtou.

    OdpovědětVymazat
  24. Roso já Vás prostě žeru, právě za to jaká jste ( a to mám v Praze to štěstí, že Vás občas i potkám ;o) a miluju i Váš blog. Krásný článek..díky;-).

    OdpovědětVymazat
  25. Roso, já Váš blog miluju a těším se jak malé dítě na nový příspěvek, pokaždé mi zvedne náladu:)
    Jsem ráda, že Vás "mám":)
    Krásné léto a žádné vrásky, Terka

    OdpovědětVymazat
  26. Tak napriklad ja to mam takto: ked nie je novy post na blogu citam starsie prispevky, ked som tie starsie precitala tak ich citam druhy krat. Nene, ja sem chodim moc rada a stretnut Rosu nazivo, to by bol sviatok!
    Jana

    OdpovědětVymazat
  27. Já sem chodím moc ráda a na tu údajnou švagrovou rozhodně nedejte, tyto vaše pěkné zápisky a fotky by nám chyběly!! Renata z Větérky

    OdpovědětVymazat
  28. Tak přesně takhle píšu bakalářku, akorát ten proces je trošku delší a rozhodně není ozdravný pro mou duši :))) To bude až oslava po promoci, nebo jak se tomu u bakaláře říká :) Rosičko, všichni závistivci jsou chudáci, ale to ty víš, to vlastně nemusím psát! Jsme doma - dovolená odsunuta, napíšu ti, doražte, těšíme se!!!! Žíněnka

    OdpovědětVymazat
  29. Mila Roso, vzdycky se najdou lidi, kterym se clovek nelibi nebo ho proste nemaji z jakehokoli duvodu radi..tak to bylo a je.Co je nejdulezitejsi? Nenechat se odradit, protoze je zase spousta lidi, kterri to maji prave naopak. Ja patrim k te druhe casti a jsem rada, ze pises tak, jak pises. Je to moje krevni skupina. Radost, smich a veseli, i kdyz se uvnitr chce mnohdy brecet. Prebit smutek smichem je neskutecny lek, alespon pro me. Mej se krasne a pokracuj v tom, co Tobe radost cini, at se klidne zlobi jini :o]]. Inka

    OdpovědětVymazat
  30. Dobrý den Roso, švagrové bych ráda vzkázala, že když se bude trošku (nebo možná i hodně) snažit, tak bude mít taky šikovného muže, fajn děti, vyšperkovanou domácnost a koníčka, který ji naplňuje a nemusí to být zrovna "ruční práce"... A té kamarádce, teda s dovolením, aby Vám a ani nikomu jinému podobné veledůležité informace nepředávala, nechápu, co to má za význam někomu říct, že ji/ho někdo nenávidí, jako proč? k čemu je to dobré? co s tím má ten druhý asi tak dělat, než že mu to bude líto.... ach jo.... Iva

    OdpovědětVymazat
  31. Ještě jsem v tom výčtu zapomněla napsat, že s trochou snahy bude i ta supr-trupr postava, kterou předvádíte!!! i.

    OdpovědětVymazat
  32. Dobrý den Rosi, nevím, jak bych to ještě jinak napsala, protože to všichni přede mnou už napsali a jen prosím, pište dál, jste skvělááá !!! A taky se divím, že Vám to ta paní (slečna) říkala a jestli to náhodou není ona sama ! No tak prosím, už na to nemyslete a šupky hupky do práce, protože ..dělání, dělání, všechny smutky zahání.... Šá

    OdpovědětVymazat
  33. Jedna z mých nejdražších, teď čtu Tvůj článek a brečím ... Děkuju, děkuju a děkuju! Zůstaň prosím taková, jaká jsi. Mám Tě moc ráda!

    OdpovědětVymazat
  34. Mám pokaždé ten stejný pocit, že na druhé straně mám tu nej kamarádku, která mně vždy vykouzlí úsměv na tváři, ať už z krásné kabelky, fotek rodiny či z výstavy. Děkuji Vám, paní Roso. Jen tak dál.

    OdpovědětVymazat
  35. Milá Roso, právě pro tu lehkost, nadhled, laskavý humor a Vaši občasnou sebeironii
    sem všechny my Vaše fanynky chodíme....dobře víme, že nikde není ideál
    a seriálová dokonalost, ale upřímně - užírat se touto fikcí a žádat jako bonus cizí problémy?
    Tak to fakt nejde na rozum.
    Btw. otázka k tématu psaní, už chvíli přemýšlím na Vaší profesí...
    jste absolvent žurnalistiky nebo kurzů tvůrčího psaní? Pokud ne , tak tento velký talent
    a potenciál rozvíjejte...Prosím!!!.....ať se máme stále na co těšit.
    Krásné léto mějte...
    eva

    OdpovědětVymazat
  36. Rosicko, jsem asi porad naivka. Nechapu, ze nekdo muze byt agresivni k tvoji osobe a tvemu blogovani. Je mi z toho smutno. Diky tvemu blogu mam jednodussi zivot - tak napr.jsme letos meli bajecnou dovolenou v Srni. 😉

    OdpovědětVymazat
  37. Milá Rosičko,

    máme tvojí třídu rády! Jsi krásná, vtipná, šikovná, hodná , chytrá, vzdělaná, přece jak inspirativní, ne? To tě kamarádka asi chce upevnit v přesvědčení o tomtéž, jinak by ti snad takovou věc ani neříkala.
    Pa, pa, pa- Jiřina

    OdpovědětVymazat
  38. Roso, úspěch se neodpouští.. Znáš ten vtip o sousedově koze, ne? ;-)
    Každý máme nějaký ventil, napsala jsi to krásně a některé z nás prostě při té mateřské musí taky tvořit něco rukama, psát, číst, cvičit.. musí dělat něco, co bude taky někde fakt vidět, jelikož celé dny jen utírat někomu nos a uklízet po něm hračky se prostě nedá... Závistivce nechť to sežere. My Rosu milujeme! :-)

    OdpovědětVymazat
  39. Roso,
    už vše bylo přede mnou napsáno !
    Člověk i kdyby se rozkrájel, tak se nezavděčí všem!
    Takže piš, foť, šij, žij, tak jak ty to nejlépe umíš, cítíš a nenech se otrávit ničím a nikým !
    trojnásobná matka

    OdpovědětVymazat
  40. Přesně tak! Všechno napsaly holky přede mnou. Závistivci ať si klidně puknou.
    Drž se milá Rosičko. A nám všem přeju, ať je tady pořád tak hezky:).
    A můžeme Tě do nekonečna obdivovat!
    Protože kde jinde najdeš tolik pěkného čtiva, kabelek, všehošití, hraček, výstav...a zadarmo! :-D
    Ať žije Rosa!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  41. Ja myslim, ze pomer svagrovych, co te nemuzou vystat, a tech, co tvuj blog miluji, se kloni ve tvuj prospech. Holt se nejde zavdecit vsem a tvoje fanouskovska zakladna je dostatecne silna na to, abys tech par neprejicnych bab presla s usmevem a dalsim vtipnym clankem!!! Krasny zbytek leta a at se vsechny neprijemnosti ve tvem zivote brzy vyresi!

    OdpovědětVymazat
  42. Rosičko nejmilejší, ♥ a ještě jednou ♥
    mávám od nás ze severu, pac a pusu J.

    OdpovědětVymazat
  43. Mám to tady ráda, toužím vlastnit alespoň jeden kousek z dílny RosyMitnik :-)
    Držím palce, ať realita všedních dní nevezme chuť do psaní. M.
    PS: Taky mám švagrovou ta kdyby věděla, že mám blog...:-):-):-)

    OdpovědětVymazat
  44. Roso,
    krásně psáno, nenech se odradit závistivci (ale to snad nehrozí). Je to přesně, jak píšeš. Každý máme problémy i radosti, tak proč druhým závidět. Jen nechápu, proč by měl muž tak pěknou a šikovnou "babu"
    měnit! Denně pročítám, dnes prvně komentuji, jen tak dál.....

    OdpovědětVymazat
  45. Tak obrovská porce mléčné pěny, skvělé!!! Někdy bych z tebe měla mindrák, chtěla bych být stejně dokonalá, jako ty, to asi, když nejsem nohama na zemi, selský rozum opouští své fyzické místo a vznáší se mi tři metry mimo lebku. A pak dostanu zpětnou vazbu na sebe, od mých kamarádek na mou internetovou "prezentaci", blog, FB, a divím se, jak ony mě vnímají. Není to tak, že by si člověk tvořil svůj lichotivý mediální obraz. Je to typem osobnosti, myslím. Taky si ráda ukládám vzpomínky na hezké chvilky, zážitky, pojmy, pocity, vzrušení, okamžiky štěstí. Je jich tak málo, jsou pro mě vzácné. A ono to k mému překvapení působí na ostatní jinak. Myslela jsem si, že s tím přestanu, ale je to moje radost. Tak to ostatní je mi fu(c)k.

    OdpovědětVymazat
  46. Milá Roso, podle fotek jste nádherná ženská, píšete tak, že kdyby jste vydala knížku, tak si ji okamžitě koupím a kabelky máte tak originální a krásné, že nad nimi slintáme celá rodina včetně mojí matky, profesionální švadleny. Moc Vám fandím a jsem ráda, že mohu alespoň virtuálně poznat takovou zručnou a nadanou ženu. Gábina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych si jí taky koupila - a četli bysme jí s manželem. Protože když jsem mu přečetla tenhle post řekl - dobrý, ta píše jak Boučková.

      Vymazat
  47. Zlato, přesně tak. Podepisuju se pod to! A posílám pusu.

    OdpovědětVymazat
  48. Milá Roso, zůstaň prosím svá. Mám to tu moc ráda, je to můj relax, všechno si přečíst, pěkně se u toho pobavit, najít ty drobnosti na fotkách, která tam umíš tak krásně schovat. Vím, že nic z toho není jen tak a zadarmo.
    A taky vím, že čím člověk zachází, tím také schází... takže milé švagrové bych vzkázala, ať si raději kupuje Blesk. Tam píšou stejnou nótou, co ona žije. Marcela

    OdpovědětVymazat
  49. Roso, určitě piš dál! Tvůj blog je, milý, laskavý a krásně inspirativní, ráda se vracím :-) A ta závist - ta je věčná, jen se jí člověk nesmí nechat otrávit!

    OdpovědětVymazat
  50. A já to tady miluju! Pro to pozitivní, ten kopec inspirace, pro to nakopnutí! Prostě je Rosa nej! Každý má svoje splíny a starosti, jen ne všichni to negativní vystavují. Paní švagrové bych se zeptala, jako Ondřej Sokol ve filmu Perfect days: " A kdo se dneska vysral do kabelky Tobě?" Markéta

    OdpovědětVymazat
  51. Už asi tak tisíckrát jsem si řekla "kdybych uměla šít tak úžasně jako Rosa.." ale ani jednou mě nenapadlo brát to tak, že Tě za to nebudu mít ráda, naopak! Jsi nejlepší, můj vzor a Tvůj blog mi dodává dobrou náladu dnes a denně. Pokračuj! A na závist se vykašli, to je to jediné co můžeš, netrápit se tím:-)

    OdpovědětVymazat
  52. Jak píšeš blog?
    Se skvělým smyslem pro humor - jako málokdo.
    A to táhne, je to léčivý.

    OdpovědětVymazat
  53. Děláte to dobře. Zamrzí, možná zabolí, ale Vy se tím určitě "prošijete".
    Člověk se spíš zamyslí na tím, z jakých různých úhlů nás můžou naši čtenáři vnímat...

    OdpovědětVymazat
  54. Ber to s nadhledem Tobe (sobe?) vlastnim. Ja si na Tvem blogu taky vypestovala mirnou zavislost a tesim se na kazdy prispevek (kabelku). Zdravim z Madarska (jinak normalne z Pisku), Iveta

    OdpovědětVymazat
  55. Ach, Roso. Je nás tolik, co sem chodíme rády. To se taky neodpouští. Ale trochu mi vrtá hlavou ta kamarádka. To si to nemohla nechat pro sebe? Těším se na další kabelky i povídání. Jste bezva rodinka.

    OdpovědětVymazat
  56. Husina...fíha, jak je to jen možný, že to umíte Roso takhle trefně podat :) Pište dál a pište víc, váš blog sleduji pravidelně a ač třeba nekomentuji, teď to nešlo :) Nedělejte si z tupců hlavu a ať paní třeba pukne, joooo závist to je cajk :D Hezký den, Martina

    OdpovědětVymazat
  57. My máme Rosu, ó, my se máme;-). Opovaž se mi zběhnout z blogového světa jako Markéta nebo Kokino, to by se mi zhroutila další životní jistota... (Stačí, že nedávno přestali vyrábět můj oblíbený meduňkový parfém, kam ten svět spěje...) Roso, buď dál tak dokonalá, ať je co závidět;-). P.

    OdpovědětVymazat
  58. Jen tak dál! Vždy sem k tobě ráda zavítám, počtu a odpočinu si, usměju a jdu krotit svoji dravou zvěř :)

    OdpovědětVymazat
  59. Milá Roso skvele píšeš ,furt a chechtám u teba a to o čom si písala teraz veľmi dobre poznám, ja mám v mojom okolí tiež osobu závistlivú ... ľahko pohaní a ťažko pochváli, ale mám na pamäti porekadlo, ktoré mi dávno dávno povedala stará mama mojej najlepšej kamarátky "Není na světe člověk ten co by se zalíbil lidem všem " !!! pekné leto Erika

    OdpovědětVymazat
  60. Anonymní komentatorove mne vždy fascinovali. Takový uliční výbor dnešních dnů. Kolik jedu v sobě člověk musí mít, aby si nejen pomyslel, že by tvůj muž měl vzít kramle (což si koneckonců myslet může, neb jak výše řečeno, není na světě člověk ten), ale aby ti o tom vyprávěl? Chudák malej...

    Jsem ráda, že se tím nenecháváš nadobro znechutit. Chodím si sem odpočinout ze svého světa hemživých hyder!;)

    OdpovědětVymazat
  61. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  62. Milá Roso, nenechte se znechutit a pište dál. Blog jsem objevila nedávno a už na něj nedám dopustit, mám je v oblíbených a jsem ráda za každý nový příspěvek.Děkuju!!!
    P.S. A zrovna jsem si říkala, že jste kočka, máte šmrncovní krátký sestřih, který bych brala, ale na který nemám ani odvahu natož postavu a obličej. Mějte se krásně a pište dál :)

    OdpovědětVymazat
  63. Roso, možná budu někoho opakovat, ale komentáře nečtu, patří Tobě a ne mně a to respektuji, ale chci napsat vlastně jediné...baštím Tě! :o)
    Piš dál, prosím! Těším se na Tvé vtipné příspěvky a Tvoje šití je dokonalé, už si šetřím na kabelčičku :o))).
    Jen vše nejlepší Tobě i Tvé rodině a samé skvělé lidi kolem Vás všech Ti přeji. Šárka

    OdpovědětVymazat
  64. Milá Roso, chodím po světě už více jak " ....sát " let, tak jsem snad nějaký rozum pobrala a tak mi tak z těch závistivých projevů vychází jen toto: závist a nepřejícnost v naší kotlině je projev lidí neschopných,líných a hloupých, jelikož kdyby něco dělali ( nebo se sebou něco dělali) mohli by šít lepší tašky než ty, psát zábavnější blogy než ty, mohli by najít ještě úžasnějšího manžela než máš ty.....atd atd. .... říkám si : nemusí mně všichni milovat, já taky všechny nemiluju .... Moc ráda tě čtu,máš opravdu talent na psaní a tvůj životní postoj je mi moc sympatický !.A omlouvám se za to tykání, když jsme si ještě spolu neštrngli .... :))) Tamara

    OdpovědětVymazat
  65. Náhled, pohled, klik a ráda budu dál číst... Jana

    OdpovědětVymazat