čtvrtek 8. listopadu 2012

MLP.CZ

Na písku tma, zima, nikdo. Překvapivá alternativa: knihovna.
Nestačila jsem žasnout: hračky, klid, k hovoru noblesní knihovnice a taky nikdo.
Vedle Blanky, Opencard  a betonových květináčů aspoň něco, městská knihovna v Praze = báječná zábava za nula peněz.

Nic z toho doma nemáme: patrovou garáž, ...

... ani kočárek ...

ani nakloněnou rovinu,
což je velká škoda, protože to je mega-legranda!
Dostali jsme.
Nejvyšší čas pořídit synovi šrajtofli - ke kartě pojištěnce ... :o)

21 komentářů:

  1. Škoda že bydlíme v Bohem tak zapomenutém kraji - na Korunní mají super hrad, kde se lze před matkou schovat (a když není rozbitý, tak taky dřevěného draka se třema hlavama, co se vysunujou, když drak jede), tady u nás jsou jen plyšáci, kteří juniora moc neberou a na Novodvorské tuším nic... (Teda knihy, jasně, ale když on si tu Korunní pamatuje a pořád žadoní, že tam budou hračky.) Život nejsou jen samé rozinky a mandle, furt lepší než mít jenom pojízdnou:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá paní Havano Bluesová,
      s tím pojízdným autobusem si mě teda pobavila - ten nám parkuje každý lichý čtvrtek pod okny ...:o). Jinak Korunní je hvězda, o tom žádná - na jejich luxusní terase jsem se kdysi učila na zkoušky, když už mě doma všecko štvalo, ooooooooooo, zlaté Vinohrady.
      Btw: paměť dětí ... zatím jsem nad tím nikdy nepřemýšlela, ale to musí být teda ... trochu děs běs, ne!?!

      Vymazat
    2. No to mi povídej, paměť cimrmanovského rázu (neschopnost myšlenku opustit). Před pár měsíci byl u nás kamarád, stavoval se na hodinu mezi prací, ani kafe si nevypil a šel. Já to na velitelství nehlásila, protože proč taky, muž mi nelíčí v živých barvách, s kým konverzuje mezi prací on. Dítě ho nevidělo nikdy předtím, nikdy potom. Pointa - asi po měsíci, když jsme žili rodinným životem, se dítě chopilo mého telefonu a prohlásilo, že píše tomu strejdovi, co jel do Brna. Muž zastřihal ušima a optal se, co že to mělo být, i osvětlila jsem a měla věc za vyřízenou. No jo, jenomže od té doby takhle "píše strejdovi" a táže se, co že je s tím strejdou, co jel do toho Brna, tak často, že to vypadá, jak kdyby u nás byl denně:c) Ještě že mám muže rozumného, jinak jsem už šťastně rozvedená:c))

      (Btw, Korunní, to se možná známe, svého času jsem tam trávila docela dost hodin pracovně. Svět je tak malej:) )

      Vymazat
    3. Cože???
      Tak tenhle level mě nenapadl ani ve snu. Já jako myslela, že fajn, že si K. nepamatuje, když mu říkám "Ne, dneska motorku ven neberem, až zítra." A je o tom napsáno nějaké tuze moudré pojednání? Jak pracovat s pamětí dítěte.
      PS: Jasně, a kdybychom se byly bývaly neviděly u Jiřáku, tak se určo potkáme na Novodvorské, máme tam doktorku! Nosíš to krásné bílé na hlavě každý den? :o)

      Vymazat
    4. To přijde. Ty malé potvory neumějí udržet pozornost, ale paměť mají neuvěřitelnou. Denně jsme oblažováni dlouhatánskými citacemi z nejrůznějších pohádek, písní a vůbec všeho, co dítě zaslechlo. A bacha, když vypadají, že neposlouchají, tak poslouchají! (Ano, též památná scénka, kdy jsme se bavili o jakémsi Kalouskově počinu v době, kdy dítko ještě neumělo ani skládat slova do vět, a z kočárku, v němž si velmi zaujatě prohlíželo svět, se ozvalo Penyky! Pe-ny-ky!)

      (Hlavu mám momentálně jinobarevnou, tohle byla přechodová fáze dorůstání. Z ježka nadlouho, a kdy jindy, než na mateřské, to si člověk může chvíli dovolit vypadat jako blbec...:c)) Teď zrovna jsem té paní na fotografii podobná pouze vzdáleně:c) )

      Vymazat
    5. OK, tak to já budu na chodníku vyhlížet inteligentní matku se smyslem po humor a s vlastní drsnou sebereflexí, jež umí čárky ve větách a za ruku smýčí syna, který rozebírá druhý a třetí pilíř důchodové reformy.
      (Já si nechala po šestinedělí skorem vyholit půlku hlavy - jakože punk-is-not-dead, už nejednou jsem to tak nosila, ale vůbec se to tentokrát nesetkalo s kladným přijetím. A to já zas potřebuju - chválit chválit chválit. Takže mám teď vlasy na obou stranách stejně dlouhé, nudaaaaaaaaaaaa.)

      Vymazat
    6. :))) Ech, na Novodvorské nás poznáš podle toho, že chlapec bude hulákat "Maminko, koupíme housku? Já chci housku! Koupíme housku, jo? Tak jo. No tak dobrá!", zatímco já se budu rezignovaně ploužit vedle kočáru, protože se mi dost pravděpodobně bude chtít strašně spát:c) A vlasy měly zvostat punk! Já jsem chtěla jít do modré, ale trapně jsem vyměkla a skončila u zrz. Jako lepší než drátem do voka, ale jsem měkká jak dvojka máslo...

      Vymazat
    7. Tak v tom případě je tady nebezpečí, že si Tvého syna na Novodvorské spletu s mým, mesidž stejný, jen ho zatím tak neverbalizuje, je potřeba číst v očích ...

      Vymazat
  2. Já když vidím toho Kubu sedět na židličce a způsobně si hrát, tak žasnu a závidím. Prosím o recept na výchovu. Jája by jim to tam zboural, vyházel všechny knížky z regálů a kdybych mu to chtěla zakázat, tak by řval na celé kolo :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Danko,
      klid - byla jsem tam s kamarádkou a její syn celou hodinu soustavně vyndával všechny knihy - přesně jak píšeš - a ona je soustavně vracela na místo zpět, teda - byla vždy tak čtyři kusy pozadu. Když jsme šli domů, uvažovala o složení knihovnických zkoušek - nikdo neznal signatury tak dobře jako ona ...:o).
      Jinak Kuba - když má náladu - si umí hrát krásně sám, jiná kamarádka to líbezně nazývá, že je samosprašný. Ale on už se tak narodil ... :o).

      Vymazat
    2. Jára si taky hraje krásně sám, akorát přesně tak, jak nechci :D

      Vymazat
  3. S úžasem sleduji, kolik jsem toho promeškala. Chjo. Praha má své kouzlo... A z Tebe se mezi tím stala šikovná švadlenka... Jen tak dál, užívám si každý příspěvek. A stydím se, jak jsem zlenivěla;-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klárko,
      já padnu - ty máš dvě děti a zlenivělas, ha ha ha. Jinak - při slově švadlenka jsem se trochu orosila, ale jo jo, dala jsem si nový úkol v novém školním roce ... :o).
      A Praha - ta je skvělá, já si usmyslela, že tady chci bydlet v šesti letech - to ale neznamená, že občas nebrečím, že chci domů ... k mamince ... do Beskyd ... :o).

      Vymazat
  4. tomu rikam napad! ja obdivovala danskou knihovnu, kde kamaradka aupair chodila s detma taky misto do herny, a ono uz se to tak nejak da i tady.. a ja vlastne ani nevim, jestli knihovna, kam jsem chodila jako mala ja, je jeste porad na tyrsove. oj jaka nostalgie..
    (beskydy, jojo ,))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele, a není dneska na Tyršově knihovna OU - já tam - tuším - jednou byla? Ale vlastně, proč ne, proč by Kryštůfek nemohl začít rovnou univerzitním čtivem, svetr má na to parádní ... :o).

      Vymazat
  5. Taky jsme objevili kouzlo knihovny a moc rádi tam chodíme :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Wonderful blog! I found it while browsing on Yahoo News.
    Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News?
    I've been trying for a while but I never seem to get there! Cheers
    Here is my blog post :: free online casino

    OdpovědětVymazat
  7. Máte super knihovnu ;)
    My si půjčujeme oba se synem na moji průkazku

    OdpovědětVymazat