pondělí 17. září 2012

Péče o duši

Ukážu to vám, protože - znáte to - doma není nikdo prorokem. 


Skončily prázdniny, a tak už zase chodím na kurz dějin umění do Národní galerie. Tentokrát jsem v grupě pokročilý. To jsem sice byla už i loni, ale neměla jsem ještě splněnou zkoušku z dějin umění 20. století (= začátečníci). Něco mi do toho tenkrát vlezlo ... jo, už si vzpomínám - porod. Tyhle kurzy jsou pro kojící matku naprostou oázou klidu, ratia a krásy. První letošní přednáška nesla název Pablo Picasso a jeho dvacáté století a byla úžasná, nejen pro všechny zmíněné přesahy umělcova díla. Tak příští středu zase: decentní líčení, společenské odění, apartní kabelka! Jasně, blok a tužku si beru taky, ale svačinu ne! Kávička a něco malého sladkého je tam pro nás vždy připraveno. Prostě ráj na zemi. Pozvala bych vás, ale bohužel už je plno. Ale až nás budou informovat o nějaké mimořádné výtvarné akci nebo nám sdělí fajnšmekrovský podpultový špek, vězte, že VÁM to napíšu jako prvním.

Nejlepší životopis prý: Roland Penrose: Picasso, Odeon, Praha 1971
Nejlepší muzeum: Musée Picasso, Paris.
Tak záleží - kam to máte blíž, jestli do knihovny nebo do Paříže ... :o).

11 komentářů:

  1. šmankote, to je idyla! Já se budu chtít zase stěhovat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Schvaluju, ale bude se vám stýskat: po knihovnicích z Luny, procházkách nábřežím a špatných/správných předložkách ... :o).

      Vymazat
  2. Díky za inspiraci, škoda, že je plno. Hned bych kurzovala. Těším se na ty špeky:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Ó, to je veliká krása! (A aspoň jsem si vzpomněla, že se budu muset podívat, co si připravili vzdělaní mužové a ženy pro Kruh přátel českého jazyka na podzimní semestr. I když... i kdyby mluvili o stavu předložek ve staroslověnštině, je to fuk. Jsou dospělí. Mluví celými větami a vobčas i latinsky! Sem s předložkama, pravím!:c) )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Wow, to zní ale noblesně! Kdysi mi kdosi říkal i o kurzu pro veřejnost k dějinám filmu na fildě - kdybych měla n+1 chův, hned bych se přihlásila, všude!

      Vymazat
  4. tak ja zas tise zavidim tohle, to zni strasne "jako-sen"! asi zacnu guglit, jestli se neco nekona u nas, takovy kurz by mne po pravde vubec nenapadl, a pritom by se mi asi dost libil :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že?!? Hoďka a půl týdně a člověk/matka je jako znovuzrozený! Hledej hledej a pak napiš, bývám často v Havířově, tak bych taky zašla :o).

      Vymazat
  5. Jojo, sen... Proč mě něco takového za celých těch šest let nenapadlo??? Pravda, ještě bych bývala byla potřebovala alespoň n+0 chůvu :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Hned bych zašla kamkoliv na kulturu, přijde mi, že už mám komplet vymytý mozek. A to jsem dějiny umění vystudovala.chjo. Závidím a ze srdce přeju...

    OdpovědětVymazat