neděle 1. ledna 2023

Jak přežít leden


Přeji vám všechno nejlepší do nového roku
a hned ze startu jsem pro vás napsala první moje desatero aneb na co se těším v lednu.

1. Těším se, až si sednu na naše nová fotoalba. Fotky z letní dovolené, z Chorvatska i Madeiry. Prázdniny s Harry Potterem. Už léta je moc spokojeně dělám s kuponem ze slevomatu u www.fotoknihy-mcl.cz za fajn peníz a ve výborné kvalitě. Vybírám si formát A4 - H17, kde si podle počtu fotek vždy přidám stránek, přesně kolik potřebuji. A prohlížení hotových rodinných fotoalb mě pak vždycky naplňuje velikou vděčností. 

2. Těším se až krom fotek udělám pořádek dětem ve skříních a nabídnu další várku jejich sezónního oblečení na Vintedu. Tam se věci točí šikovně rychle. Reima zimní bundy, barefootové boty - nabízím je za pár peněz a mám radost, že jsou hned pryč.

3. Po novém roce se s mužem vždy pouštíme do úklidu garáže a sklepů - super zkušenost máme s portálem www.vsezaodvoz. Vysloužilá šatní skříň, letitý stojan na kola na auto nebo sportovní kočárek po dětech, pro to všecko si přijeli zájemci do pár hodin; sami naložili, obratem odvezli a ještě nám symbolicky nechali láhev červeného jako poděkování.

4. V uklizeném domě se hned lépe dýchá, lépe žije, lépe relaxuje! A to se přesně v lednu chystám dělat s knížkami od Ježíška. S Petrou Soukupovou a jejím románem Nikdo není sám, s Viktorií Hanišovou a jejím Nedělním odpolednem, s Annou Bolavou a jejím Vypravěčem a s Petrou Dvořákovou a její Zahradou. Tyto české spisovatelky miluju a potřebuju! Díky jejich hlavním hrdinkám si uvědomuji mnohé ze sebe, což mě znejišťuje a blaží zároveň. 

5. V lednu bych si přála taky pokračovat s běháním. Muž už mě na to podaroval zateplenými legínami, čelovkou a chytrými hodinkami - nic z toho jsem sice doteď neměla, přesto jsem co druhý den zaběhla okolo domu obyčejné tři kilometry, abych rázem přišla o kus břicha i obou boků, získala větší chuť k jídlu i do života. Lépe se mi večer usínalo a hůř ráno vstávalo. Z běhání mě sakra bolí stehna, zadek i paže, ale mojí duši je hej - a to jsem přesně chtěla!

6. A ke sportu patří relaxace, že ano?! A tu si v lednu hodlám dopřát s přítelkyněmi i s mužem v sauně Kijukiju u radotínské biotopu. Obdivuji tamější skandinávský design - sedíte na voňavých olšových lavicích a necháváte se zahřívat finskými kamny s pravými lávovými kameny. Jejich sauna je prosklená a vy tak hledíte na zbraslavský kostelík, vysílač Cukrák i ledový biotop, do kterého se za chvíli sami ponoříte. Abych hned potom poctivě zabalená do (jak jinak) Marimekko županu zaplula do vedlejší odpočívárny postavené také z masivní olše, srkala ze skleničky jejich vodu s citronem a bylo mi blaze. Saunové pondělky jsou jenom pro ženy, dále v týdnu pro všechny a rezervaci si uděláte na bazenradotin.isportsystem.cz.

7. Ač se poslední půl rok snažím omezovat kafe (jsem bez něj maličko méně nafouklá ve tvářích) a když už, piju ho jen s někým, díky kamarádce Tereze jsem okusila skvělý ovesný koncentrát, který vám z černé kávy rázem vykouzlí slastný veganský nápoj. Najdete jej v DM drogérii nebo doma u Mitniků v ledničce. Doporučuju!

8. V lednu nás taky čeká holčičí narozeninová oslava naší Týnky s kamarádkami na téma labutě nebo duha nebo motýlci nebo nevím, co ještě. To se dcera ještě rozmyslí, jistotou jsou však pastelové barvy, třpytky, kostýmy, šaty, korunky, náušnice, korále a nevím, co ještě. Sledujte nás a uvidíte více.

9. A s novým rokem vám přinesu nové střihy tašek a taštiček do mého e-shopu. Prozrazovat víc nemohu - chci, ať se co nejvíc těšíte. Na poctivou ruční práci, úžasné vzory látek a praktické využití. Ať se s novým rokem těšíte na starou dobrou Rosu.

A co se příštích 31 dní chystáte podnikat vy?

Protože jestli jsou to nákupy v lednových slevách, nepřehlédněte hlavně ty kabelkové u Mitnik.

Oblíbené letní vzory teď zimě - pro všechny, kteří rádi ušetří!

Žádné komentáře:

Okomentovat