středa 27. července 2022

Čarodějky


Nemyslete si - neshodneme se na všem. Jestli mají děti pít birell nebo nemají. Neshodneme se ani v názoru na sociální sítě. Nebo komu je či není podobný můj muž. Přesto je pro mě týden na horách ve společnosti čtyř dalších žen nesmírně inspirativní a krásný.

Učím se toho od Andrey, Lindy, Lucky a Martiny moc. O těle a stáří. O vztazích - partnerských i rodinných. O mateřství. O (ne)výchově. Rok co rok spolu řešíme celulitidu, lymfu a tabuleh. Už osm let se spolu smějeme a pláčeme, zatímco slzy i prosecco tečou proudem, telefon ukazuje dvě hodiny ráno a nás pět jde teprve spát.

Každá jsme jiná, jinak stavěná a jinak vychovaná. Nosíme jiné značky a jiné starosti na srdci. Ale všechny bychom se pro své děti přetrhly a je někdy přetrhly nejradši taky. Řveme na ně, posíláme je pryč a sebe taky umíme poslat do háje.

Jsme ženy malé, velké, brejlaté, osvalené, držkaté. Poctivé, upřímné, sebejisté, vyrovnané, zenové i zničené. Fotogenické a nefotogenické. Natěšené. Spokojené a nespokojené. Zamilované.
Ale hlavně zdravé a mladé!!

Holky, děkuju.

A vy mi napište, jak to s ženskými kolektivy máte vy. Taky je vyhledáváte a čerpáte z nich sílu? 
Nebo by vás do společnosti bez mužů nedotáhli ani párem volů?

6 komentářů:

  1. Dobry den Roso, za me je zensky kolektiv inspirativni a ocistny ( doma mam jen same chlapy😉). Ale ruku na srdce, jen docasne. Dlouhodobe je to pro me spis ocistec. Mejte krasny zbytek leta Helena B

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helen,

      moje řeč. Týden je ideál a jdeme dál!

      Parádní léto i Vám!!

      Vymazat
  2. Mám ráda ženskou společnost, ale vybírám si. Já sama vím, že nejsem dobrý parťák pro každého. A chlapskou společnost mám také ráda, tam se nepomlouvá, ale posílá do...., za chvíli se jede dál a bez hořkosti, to ženy neumějí.
    Partička na snímcích vypadá životaschopně a zdatně. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřin,

      začali jsme spolu jezdit před osmi lety a bylo nás osm

      - dnes je nás 16 a věřím, že to ještě není konec!!

      Tak ať žijem, životadárně všichni a zdatně!!

      Vymazat
  3. Jsa jedináček a introvert, navíc velící už několik let čistě ženskému kolektivu, mám na ústech lehký úsměv a vážím slova do komentáře.... Přeji vám tu příjemnou společnost, sama velké sešlosti nevyhledávám, ale mám na světě pár spřízněných ženských duší... Krásné dny, Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi,

      to jste napsala brilantně - hned vím, která jste parta.

      I vám parádní druhou půlku prázdnin - s ženami i tou druhou půlkou společnosti.
      Mějte se krásně!!

      Vymazat