čtvrtek 21. dubna 2022

Jak plavání zvedá náladu, sebevědomí i hrubník


Na svém instagramu ve Stories jsem se vás ptala na vaše prsa a vy jste mi udělaly velikou radost. Více než polovina - jakkoli to bylo o prsa - si vybrala krásné, sebevědomé a spokojené tlačítko MÁM JE DELUXE.

Musím vám upřímně říct, že od ledna jsem se do toho taky zakousla - chtěla jsem pryč čtyři kila, která už pět let nosím od narození dcery. Začala jsem poctivě plavat dvakrát týdně 1500 m, a protože poslední čtyři měsíce byly (asi nejen) pro mě pracovně i osobně náročné a smutné, měla jsem i týdny kdy jsem si šla večer plavat i třikrát, aby mě z toho nekleplo ...

A výsledek? Kila jsou pryč, gatě v pase sympaticky volné, nohavice a rukávy příjemně nepnou. Po 45 minutách plavání se mi v hlavě vyplavují endorfiny - moje nejistoty, chmury a úzkosti spláchne voda, váha klesá a prsa stoupají.

A otevřeně vám říkám, že si myslím, že jsem se na čase ve vodě stala závislá. Těším se tam, myslím na to; pořád si hledám okna, kdy půjdu příště. Nejsem sportovní typ - ale tolik jej teď potřebuji pro svou hlavu. Plavání mi zvedá náladu, sebevědomí i hrudník.

A jaká je vaše cesta? Běháte? Utíkáte pryč? Nebo kudy vede cesta k vašemu spokojenému já?



Miluju tyhle ankety na sociálních sítích a vaše reakce na ně ještě víc. Jste nejvtipnější!


2 komentáře:

  1. Já plavat moc neumím a k bazénu to mám kus cesty, ale jezdím na kole a hlavně - zahraničím. Už aby se oteplilo a já mohla vyrazit na fitness s motykou a rýčem. Kila navíc nemám ani tak po dětech, jako z pracovního stresu a Covidového válení doma, ale vzhledem k tomu, že v těžkých osobních krizich hubnu, hýčkám si je jako důkaz spokojeného žití.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, někde jsem četla, že látky obsažené v zemině skrze kůži na rukou působí pozitivně na lidskou psychiku.

      Tak jestli je to pravda, pak Tvoje cvičme v rytme v zahradě je úplný win-win!!

      Blahopřeji k spokojenému žití/rytí.

      Vymazat