pátek 29. dubna 2022

Recept na vláčný perník


Děkuji za všechny vaše reakce na Mitnik desatero, jak stíhat život - přišlo mi od vás mnoho zpráv a mailů. Jak to že naše děti doma pomáhají, co dělá muž nebo na kolik kilo mám pračku. A taky jste moc chtěli recept na vychválený vláčný perník.

Tady jej máte, je od mé maminky - ona v něm původně měla dvě lžíce marmelády nebo džemu, ale já jednou ve spěchu dala do těsta celý zbytek zavařeniny, aby trocha nezůstala v lednici - a geniální svačina byla na světě!

Mitnik perník

300 g polohrubé mouky
300 g třtinového cukru
0,5 l vlažného mléka
50 g kakaa
4 polévkové lžíce oleje
půl skleničky zavařeniny
prášek do perníku
2 vajíčka
skořice
vanilkový cukr

Všechno smíchám ve velké míse a chvíli šlehám ručním šlehačem. Peču na vysokém plechu 45 minut 
na 180 stupňů. A pak dobrou chuť!

A kdo krom dobrot do břicha ujíždíte i dobrých věcech od pohledu,

Pouzdra na tužky či líčidla; telefon, léky i doklady.

A už mi od vás přišla i milá fotka s kompaktním foťákem uvnitř.
Však já se o vás nebojím, vy si se šikovnými penálky poradíte. Vy si život umíte užít!

S bavlněnou podšívkou uvnitř, která vás pokaždé pobaví - penál Papaya.


Sladkokyselý penál Granátové jablko - trocha exotiky ve Vaší kabelce.

Všechny etuje se zavírají na tradiční české, kovové zipy.

A kdo milujete avantgardní kubismus - toto pouzdro by nemělo zůstat mimo váš úhel pohledu.

A jeho kontrastní jemná zlatá tečka na bavlněné podšívce uvnitř.

Jinan dvoulaločný léčí i láká pohledem. Tentokrát v zemitě decentních barvách.

Vždy se štítkem vytkáváným na atlase, protože to je Mitnik.


Vlaštovčí penál na cestu do práce i okolo světa.

A jasně, i na tu vysněnou cestu do Paříže. Bon jour!

4 komentáře:

  1. Dobrý den. Perník peču stejně, jen tedy dávám tři lžíce marmelády, ale to bude tak skoro ta půlka marmelády a ještě dávám dvě lžíce medu. Většinou těsto nalévám do košíčků na mufiny. Syn je vždy bere i na různé akce do školy, potřené čokoládou a spolužáci už na ně čekají a zmiznou z občerstvení jako první. Přeji pohodové dny. Jiřina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dvě lžíce medu,

      do toho jdu taky!! Vyzkouším, napíšu, ale děkuji už teď, Jiřin!

      Vymazat
  2. Dobrý den, prosím, opravdu 300g cukru? Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to moc? Je to málo?

      Dejte podle sebe - jak moc sladký život chcete mít!!

      Bon apetit!

      Vymazat