středa 1. září 2021

První školní den


A já vám k tomu nesu hned vlastní návod - jak přežít školní rok.

Více podpory a rodičovského optimismu pak
...

Deset rad jak přežít

1. Kupte si barevné složky, šikovnou nástěnku nebo přehledný kalendář. Nikdo to nechceme slyšet, ale systém je základ. Jedině tak neztratíme všechny přihlášky, složenky a potvrzení.

2. Kupte složku a nástěnku i vašim dětem. A opravdu hned od první třídy se nebojte spolehnout na jejich zodpovědnost. Malý školáček nám sice nepohlídá bankovní splatnost sportovního kroužku, ale dobře ví, že mu do tělocviku chybí sálovky.

3. Papírenské pomůcky pořizujte ve více kusech do zásoby. Leze to do peněz, ale více funkčních zmizíků, kvalitních ořezávátek a mazacích gum vám zachrání i život. Kdo někdy psal domácí úkol navečer v říjnových mlhách, to odpřisáhne.


4. Domácí úkoly nepište navečer v říjnových mlhách. Naopak pište je ve dne co nejdřív, tma a únava jsou nepřítelem dětí, nás i pěkného výsledku.


5. Připravujte dětem chutné a vydatné svačinky, radujte se, když děcka přinesou zpátky domů úplně prázdnou krabičku, ale neste sportovně, když nepřinesou žádnou. Krabičky, lahve nebo klíčky od skříněk prostě mizí.


6. Radujte se z každé znovu objevené svačinové krabičky nebo lahve na pití a na místo Ztrát a nálezů ve škole se naučte chodit pravidelně.


7. Nestresujte se pravidelným kontrolování známek a vzkazů ve vnitřním školním systému, stáhněte si aplikaci do vaše telefonu, předejdete tak skoro všemu.


8. Komunikujte se svými dětmi, s učiteli vašich dětí, jejich trenéry a lektory, předejdete tak skoro všemu.


9. Chvalte a motivujte své děti.


10. A když přijde nechvalná chvíle, buďte silní nebo si uvařte silné kafe.

...


A jakou radu byste dodali vy?

6 komentářů:

  1. Milá Roso, hezky jsi to napsala, chce to pomalu a důkladně, od začátku a každý den trochu a na konci roku to musí vyjít!Ne se plašit až 15.6.
    Jednou má starší vnučka donesla z testu 4 a plakala. Já jí u nich řekla, že ji máme rádi i kdyby ty čtyřky nosila každý den, ale že je nosit nemusí.A její máma, moje dcera, ji objala a utěšila a bylo to. Známku si opravila a vše bylo v pohodě.
    Ten mladší syn vypadá, že bude úředník, sako mu velmi sluší.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřin, starší měl mít taky sako, ale ráno se do něj nevešel - tedy ne že bychom ho zkoušeli večer předem ... :o)

      Vymazat
    2. Hoši se mi líbí, že nosí sestru na rukou.
      Jiřina z N.

      Vymazat
    3. Ano ano, co se v mládí nanosíš ... .o:)))))))))))))))))))))))

      Vymazat
  2. Hele, se začínajícím osmým školním rokem povinné školní docházky mám pár postřehů. 1.je jedno, kolik máte nástěnek, když je všichni ignorují. 2. Malý školák ví, že mu chybí sálovky, ale na druhém stupni už to bohužel zpravidla ignoruje. 3. Kvalitním papirenskym zbožím se zásobte jak chcete, v nouzi stejně žádné náhradní nenajdete. 4. Kolikrát už jsme si řekli, že úkoly se nepíšou v nočních hodinách? Zase to nevyšlo. 5.k tomu nic nemám, u nás se ztrácí čipy, krabičky zatím ne a flašky od pití jsou vždycky v družině na okně. 6.ve ztrátách a nálezech se dá najít i mikina ztracená před půl rokem, proto nikdy neztrácejte naději. 7. Je bezva mít školní appku, když ji učitelka odmítá používat. 8. S některými učitelkami radši pošlete komunikovat tatínka. 9. Ano, i trefit do školy a pak domů je často na pochvalu. 10. Čím starší dítě, tím silnější kafe, a nejlepší kafe je slivovice. Zdravím a přeju nám školní rok plný prezenční výuky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee, Jani - směju se, až se aktovky zelenají ... :o)

      Vymazat