neděle 14. února 2021

Jenom šedesát vteřin


Nejhorší je sundat si ten župan. Druhé nejhorší je překročit káď a vnořit pravou nohu do vody. A třetí nejhorší je potopit se po ramena.

První tří vteřiny ve vodě jsou peklo, lapám po dechu, pak začínám počítat - chci do šedesáti. U patnáctky si říkám: Ty vole, teprve patnáct. Po třicítce najednou cítím, jak se mi sympaticky začíná prodlužovat dech. Třicet jedna, třicet dva, dýchám a počítám pomaleji. U padesáti už mě ale vážně zebou prsty na rukou, pálí, bolí, padesát devět, šedesát. Ale ani vylézt není legrace, tyčím se ze stojaté hladiny a kusy ledu za mnou táhnou. Stoupám na židli, šlapu na sníh dolů, pomalu si zpátky navlékám rukáv županu a ještě pomaleji dýchám. Ruce mě pálí jak čert, nazuju gumové pantofle a už se klepu celá. Dýchám, dýchám a jdu klidným krokem si domů. A tam už mě studené cementové kachle na podlaze v hale rázem začínají hřát. K kuchyni čeká sklenka teplé vody a po prvním loku se začínám smát. Směju se a řehtám. Kouknu na telefon, kolik je dnes ráno stupňů, vidím mínus šestnáct a směju se ještě víc. A pak už se směju celý den.

Mám za sebou prvních sedm dní otužování, ty mrazy jsem neplánovala, nirvána ve vodě zatím nenastala. Tělesné změny nula, obdiv na sociálních sítích milion - a co bude dál? Sledujte Mitnik ...




A zamilovaného Valentýna vám všem.

4 komentáře:

  1. Milá Roso, zatím je to dobrý, manžel se sekyrkou v ruce tam chodí, než tam vstoupíte vy, ....Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejlepčí valentýnský vtip!!

      Jiřin, přeji krásnou neděli!

      Vymazat
    2. Milá Roso, věděla jsem, že se neurazíte, i když to byl vtípek na hraně. Pac a husu Jiřina z N.

      Vymazat
    3. Vtipy, u kterých m r a z í - sem s nimi!! ... :o)

      Vymazat