čtvrtek 19. března 2020

Škola, co mě drží nad vodou


V týdenní školních úkolech se má Kubka do hudebky naučit text písničky Není nutno a z výtvarné výchovy nakreslit, jak mamince pomáhá v kuchyni.

Já tu školu miluju a v posledních dnech a hodinách je mi právě náš společný čas dopoledního domácího vzdělávání tím, co mi nejvíc pomáhá. Každé ráno teď vstávám s tím, že to zvládnu, dokážu, že to všichni všechno přežijeme, ale s postupujícím časem dne je mi pravidelně nějak víc a víc úzko.

A tak když měl nyní Kuba malovat naši kuchyň, byla jsem a budu navždy dojatá! Je z toho dokonalá vzpomínka na mimořádnou dobu. A my to pojali poctivě - nejdříve jsme Mikimu a Týnce nastavili foťák na stativ, oni dva pak vyfotili kašírovanou scénu, kde jen na oko krájíme jablko, takže tam všude okolo bohužel chybí naše běžné kulinářské čoro-moro, a podle vzniklého snímku se potom Kubík pustil do výkresu. Zatím je jeho dílko v procesu, ale už teď jsem šťastná a vděčná za to, co máme.

A vás bych chtěla dneska poprosit, máte taky něco fajného z domácí školy,
co vás teď nadchlo, rozesmálo, potěšilo? Co s dětmi děláte? S čím se radujete?

Co vás vyvádí z paniky a smutku? Čím se bráníte beznaději? Jak odbouráváte zlost a stres?
Co vás staví po pláči zpátky na nohy?
Napište mi do komentáře - moc vám za to děkuju.

Jsem hrdá, že jsem z něj vychovala gentlemana - menší zadek se cení!

A tak to všecko začalo! Stativ a ti dva předškoláci k tomu.


Ještě udělat cvičný snímek a není náhodou, že i Týnka pilně pracuje na svém portfoliu.
...
Dole pak spojení pracovních činností, školy hrou a školy života.

A ještě včerejší roušky, o kterých Andrej Babiš neví, že někdo doma šije. Roušky všem!

19 komentářů:

  1. Pěkný den, Rozo. Nádherné rousky:) Taky sijeme s detmi, maji to do školy za úkol. Bohužel jsem zjistila že muj dávno nepoužívany sici stroj nesije. Nepohne se jehla... Chci se zeptat, zda nemáte tip na nějakou značku, typ siciho stroje, ktery je spolehlivý a se kterým máte dobře zkušenosti. Neboli, na čem sijete Vy? :) Děkuji a moc Vás zdravím Sarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko,

      už léta šiju na Janome 393, což je festovní a hlučný stroj výborný hlavně na koženky a džínovinu. Doporučuji, stejně jako Singer - který má servis všude a já na něm začínala.

      Držím palce, držím niť a hlavně - každý den je pro co šít!!!

      Vymazat
  2. Dobrý den. Dneska jsem poprvé nakupovala s rouškou,v rukavich a s doporučeným odstupem 2m od ostatních. Takhle náročné nakupování jsem ještě nezažila.Ale jsem ráda za ČR.Vláda se snaží, věci netutlá jako Írán nebo Turecko.A lidé jsou ochotni pomoct.To je super. Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, souhlasím s náročností, s vládou ne. Přeju pevné zdraví a pevné lidi okolo!

      Vymazat
  3. Milá Mirko, krásné obrázky děti stvořily! A (nejen) Kubka je jednička....
    Buďte prostě hrdá, že zvládáte. Že máte krásnou kuchyň a děti, které CHTĚJÍ makat a CHÁPOU - i když jen tolik, kolik jim jejich věk dovolí.A klidně brečte a řekněte jim, že máte taky trochu nervy, ale že to spolu zvládnete. A dopřejte si něco hezkého. Neradím přetěžovat poštu, ale přece jen, krém, hadýrek, knížka....
    Držte se! Lída

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lídun, objednali jsme si velký kopec knížek, na který se těším jak malá!! Přeju povedený víkend a děkuji nejen za komentář!

      Vymazat
  4. Já chci roušku, prosím, tu s medvědem...Jiřina z N.
    Rosi, jste moc šikovná a obdivuji všechmy ženy, co se pustily do šití potřebných ochranných prostředků.
    Hezké dny vám všem v domě se zahradou.

    OdpovědětVymazat
  5. Zdravím Mirko, u nás probíhá domácí škola tak,že mě naši dva pubertální synové(17,15let) prosili aby už mohli jít zase do školy:-):-). Věc skutečně nevídaná, a ten starší dokonce poplakával,že to už nevydrží být s náma furt doma...:-).Přitom si sami vaří,pečou,uklízejí,snaží se. Jo,jo všechno zlé je k něčemu dobré. Hlavně buďme všichni zdraví a prosím nekritizujme pořád za každou cenu. Toto je situace,kterou skutečně nikdo nečekal a nebyla tu desetiletí.Když to srovnám s Anglií,Nizozemím či Itálií jsem ráda,že při vší hrůze máme naše zdravotnictví. Pracuji jako zdrav.sestra,jsem v 1.linii,nesmíme si vzít ani den dovolené,musíme to vydržet a i přesto si myslím, že se vláda snaží a my též.
    Děkuji všem kdo šijí roušky. Ten výbuch šití a solidarity mě dojal:-).
    Díky vám všem.
    Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Katko, jak Vám rozumím. Oba moji synové (11 a 13 let) se dopracovali ke stejnému zjištění. Škola vlastně není tak špatná - je totiž spojena s kamarády, sportem, volností.
      Dopoledně se s nimi učím, po obědě jsem na zahradě v ruce šila roušky a odpoledne šla do práce - takto po celý týden - a mám dost.
      Ale sama se skláním před lékaři, zdravotníky a prodavači, kteří jedou úplně nadoraz. Děkujeme
      Vaše Peťula

      Vymazat
  6. Dobrý den,

    máte pěkné roušky i blog.
    Jinak souhlasím, vláda se snaží. Přijde my zvláštní, že někdo dokola popichuje jisté osoby, kritika všude. To už je mnohých lidí nyní nemoc. Je to jen oo lidech.

    OdpovědětVymazat
  7. Roso, pro povzbuzení bych se snažila užívat si děti a manžela, probouzejícího se jara. Každá doba byla v něčem těžká. O tom by nám mohli rodice, prarodiče vyprávět... Máme naději, že virus zase odejde...i když následky budou pro někoho těžké...Povzbuzením mi je i velké nezištně nasazení lidí, jeden pro druhého, třeba to.zmeni smýšlení řady lidí!! Nevidím spásu v premiérovi a Číně,jak je to prezentováno...asi by to šlo dělat i jinak...
    Marie D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, děkuji, jdu na to a těším se na nový začátek!!

      Vymazat
  8. my doma skáčeme gumu, hrajeme šibenici....

    OdpovědětVymazat