sobota 28. března 2020

Jak vypadá aktovka Ergobag po třech letech


Před třemi lety jste se u mě mohli dočíst o výběru první školní aktovky pro našeho Kubku. Příští neděli oslaví šesté narozeniny i náš Mikešek a jako dárek dostane právě brašnu - stejné značky.

Jsem s ekologickým dvacetilitrovým Ergobagem náramně spokojená. Za ty roky nošení neutrpěl žádnou újmu, funkční ani vizuální poškození a Kuba s ním bude pokračovat i dál do čtvrté třídy. A to nejen proto že taška má nastavitelná záda podle výšky školáčka - až do 150 cm (syn ve třetí třídě měří sto čtyřicet). Navíc Kubuš s Ergobagem jezdí/jezdil do školy denně na kole, čímž si myslíš, že je mu tato aktovka prostě fajn. Nutno však napsat, že on do školy vozí jen penál a svačinu. Žádné učebnice a minimum sešitů.

Co se údržby týká, jednou za rok - v srpnových vedrech - celou tašku namočím a namydlím mýdlem ve vaně, ručně vykartáčuji a nechám vyschnout na sluníčku. Kvůli kovové konstrukci se aktovka nedá dát do pračky. Díky světlé podšívce se uvnitř dobře orientuje, pravda za dobu nošení se už sem tam flek od inkoustu nebo mapa od svačiny najde. A pozor na šikovnou kapsu na láhev uprostřed - do ní se pohodlně vejde jen láhev do dvaceti dvou centimetrů. Kubka normálně nosí flašku vyšší (tu jsme před focení nemohli najít) a u ní mu náustkem čouhá z tašky ven, což myslím není moc hygienické. Budete-li ale do školy nosit standardní půllitrovou láhev, pak je všecko v pořádku.

Kdyby vás napadla k brašně ještě nějaká otázka, rozhodně pište.

To já se vás naopak nebudu ptát na řešení mého dilema - zda mám Mikenkovi objednat dinosauří model.
Tuším, že jemu by se ten populární kýč líbil nejvíc, zatímco mému oku nejvíc lahodí elegantní model Waves 2020.
A o vás moc dobře vím, že vy jste tady všichni velcí lidumilové a miláčci a vy byste se kvůli Mikimu beztak přiklonili k zelené dino příšeře. Nebo se pletu?





8 komentářů:

  1. To mě právě hned napadlo, jestli se mu všechno učení do aktovky vejde. U nás byl právě problém prostor. Na každý předmět aspoň 5 sešitů, učebnice, pracovní listy, penál, veeeelka svačina (či dvě). A nosil to všechno.
    Jinak synek v 5.třídě měří asi 163 cm. Už se těší, až nás předroste :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilon

      díky, jsem ráda, že jsi stále tu - to mě těší. Tvé komentáře mají pro mě vždycky velkou váhu a budou - i až budeš doma nejmenší! ... :o)

      Buďte všichni zdraví, pusu!

      Vymazat
  2. Máte teda výbornou školu, když nemusí děti nic nosit. To naši kluci tahají vše s sebou a musím říct, že náš Honzin, který je v 7. třídě sice měří 170cm(řeklo by se chlap, jak hora), ale váží 40 kg a když si otěžkám jeho školní batoh, tak mu vůbec nezávidím.Přesně u nás by byl problém s prostorem. Jak píše Ilona, na každý předmět několik sešitů... A držím palce při výběru druhé aktovky pro Mikiho :-). Chápu Tvé dilema...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni,

      to jsou krásné starosti, i když ta těžká brašna by mi taky dělala těžkou hlavu.

      Moc Tě zdravím a ještě Ti do ucha pošeptám, že jsem vybrala dino. Ale zatím je to tajné - pšt!

      Vymazat
  3. ...uf uf, tam teda mají výběr, než jsem se proklikala k Wave...Rosi, ale já bych to fakt nechala na Mikim, dyť to vypadá, že s tou aktovkou bude žít dlouho, hlasuju pro dino, je vkusná a tu eleganci tomu dodá nositel....zdraví pevné vinšuju jarka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarko,

      Vaše elegance nositele nás s mužem ráno tak dojala, že jsem rovnou a bez váhání objednala dino. Díky Vám. Jsem šťastná a už teď se nemůžu dočkat příští neděle!!!

      Přeju hezký večer.

      Vymazat
  4. A to já bych se ho bývala prostě zeptala - třeba by překvapil, a když ne, aspoň by to bylo jasné ;)

    OdpovědětVymazat