sobota 22. června 2019

Snails - laky pro malé|velké holčičky


Když je naší Týnce nedobře, skučí, že ji bolí záda a loudí masáž. To má po mně. Když jí na vysvědčení ze školky napsali, že její jazyková zásoba je s ohledem na věk nadprůměrná, možná bych taky malinko tušila, odkud vítr vane. Ale tu její statečnost ji můžu akorát tak závidět! Před časem spadla z motorky tak, že si vyrazila oba přední zuby - tedy levou jedničku si vybouchla kolmo z dásně, tak že náhle vypadala ne nepodobně švédské filmové Pipi šedesátých let, zatímco pravá jednička ji takřka neviditelně zmizela uvnitř dásně. Ale nesla to hrdinně; pár nocí slintala krev, pár týdnů se chodila zubit na zubaře a dnes má své kouzelné zoubky zase zpátky. Je prostě neskutečná - Týna i zemská gravitace.

A tak ve dnech, kdy jsme všichni zrovna krásně zdraví, je potřeba si umět užívat. Ležet pod stromem, hltat třešně a lakovat si spolu nehty. Nechat si foukat vítr do ofiny, říkat holčičí řeči a vymýšlet si, která z nás dvou bude maminka a která Týnečka. A taky komu to dneska sluší. Jestli vlasy spíše vyčesat nebo jen za ucho. Jestli se slunit na břichu nebo na zádech. A zda si něco přečíst nebo jen vyprávět. Ženy sobě. Dcery matkám. Vůně léta a láska nebeská.

A kdo taky milujete manýru a marnivost. Koho baví nepřehlédnutelné ženství. A kdo stejně věříte, že ladný grif při lakování si nehtů je u nás holek hluboce archetypálně zakořeněný, včetně finálního dokonalého ofouknutí, něco bych pro vás měla. Dětské laky na nehty SNAILS, které se dají jednoduše smýt vodu s mýdlem. Neobsahují žádné škodlivé chemikálie, díky čistě přírodním esencím nesmrdí, nedělají skvrny a taky nejsou testovány na zvířatech.

Užijte si to! 
Najděte si spolu chvilku. Vyšeptejte si do ucha všechna tajemství a nalakujte navzájem všechny nehty.
...
Přejeme vám hezkou dámskou jízdu někde ve svěžím plenéru
aneb jak říká moje kamarádka Radka - u vás v zahradě se zdá ten život nějaký lehčí.








Carpe diem, dámy!

5 komentářů:

  1. Nádherná je, tiež poznať, odkiaľ vietor fúka:-)
    Alena

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem to říkala.... fotky jsou skvělý. A je mi fuk, jestli jsou technicky dokonalý nebo ne. Když na ně koukám, jsem na tý dece s vámi, a o to běží! (a ta poslední, to je moje fotka favoritka :)
    Gratuluju Roso!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Ti, ať už jsou, nejsou - hlavně si vážím té péči, kterou mi věnuješ. Jsem dojatá a děkuju.

      Vymazat
  3. Milá Roso, po dlouhé době a dokonce v pracovní době, se dívám na vaše krásné žití a napadá mě, jak musí být krásné být tvojí dcerou...totiž tolik fotek a jedna hezčí než druhá, k tomu vítr ve vlasech a holčičí řeči...až bude modelkou, její portfólio obsáhne všechna roční období a tisíce různých povolání:) krásné léto!

    OdpovědětVymazat