středa 22. května 2019

Mini festivalové ozvěny



Hledám samotné autory. Těším se na jejich práci. Čekám osobnosti, umělce. A čekám, že u nich na pultu najdu emoce a lásku; že tam uvidím skutečný originál, že si sáhnu na českou kvalitu. A když už mě něco v tomto vizuálně přesyceném ráji pátého a šestého patra obchodního domu Kotva osloví, chci si povídat. Nechci slyšet nic neučeného ani nervózní přeřeky - já toužím po zcela ponořeném autorovi. Který vypráví, který ukazuje, nedokončuje větu a zase ukazuje. Představuje mi svoje dílo, povídá o původní verzi, o výrobních trablech. Je autentický a sdílný o svých váháních a rozhodnutích. Upřímně mluví o (ne)správných krocích. A když tohle všech slyším|vidím, jsem spokojeně šťastná a šťastně spokojená, vytahuji portmonku a kupuji.
...

U kufříkové královny Lumpky už léta nacházím obdivuhodný smysl pro detail, a tak jsem od ní i tentokrát odcestovala s novým zavazadlem, prvním medvědím báglem pro Týnečku. Oděvní brand Šimido mě nepřestává fascinovat svou syrovostí, severskou náladou a precizní obrazovou prezentací. U Sharkinthepark jsem oblékla naše děti prvně! Mitnikovsky do modrobílých proužků, ale podle mě jsou jejich vtipné tisky na hrudi zárukou našeho vydařeně rozmarného léta. Zato ještě horká(!) byla kniha návodů, jak si ušít textilní hračku, kterou napsala Rozmar Kopecká. Ta mě okamžitě a na místě dojala, a když už ne s tutoriálem, odešla jsem domů - kovářova kobyla - aspoň s oslem!

A hvězdou jarní sezóny 2019 se u mě na plné čáře stala Jemná|Jitka Motorka se svým super čerstvým projektem Obrázkář. Vymyslela, že vy jí v krabici pošlete výkresy (neomezeně kusů) vašeho syna či dcery, ona provede jejich kurátorský výběr a následně ryzí dětské obrázky zpracuje do nádherné knihy. A ani to nemuselo být moje a už se mi se slzami v očích podlamovala kolena, když jsem si tam u ní na čistém bílém stole listovala několika již hotovými exempláři Obrázkáře. Je to vám zážitek! Od pohledu i od srdce.

A co se líbilo vám? Protože já vás tam viděla. Vás i vaše/moje kabelky! 




Mám(a)!

Žádné komentáře:

Okomentovat