čtvrtek 13. prosince 2018

Mozaika: Tygr a gorila


Jestli hledáte mezi všemi těmi divokými Mikuláši, hlasitými vánočními besídkami a výročními večírky, mezi hustými frontami a hysterií na parkovištích trochu toho adventního zklidnění, něco malého bych pro vás měla.

Stačí si jen sednou doma na zadek, k čistému stolu a pustit se spolu s dětmi do toho. Nová výtvarná sada přináší dva kreslené motivy z říše zvířat, které si pečlivou technikou mozaiky malými kousky barevné měkké pěnovky vylepíte do finálního portrétu tygra či gorila.

V papírovém sety dostanete dva archy k dolepení a šest menších pěnových čtvrtek v různých odstínech. Z těch si postupně budete odlepovat různé druhy perforovaných maličkých trojúhelníků - rovnostranný, rovnoramenný, ostroúhlý a pravoúhlý a lepit je na místečka označena na hlavě z džungle patřičným číslem. A nebojte se, pružné lepítko lze při chybě použít znovu a znovu - jde odlepit pěkně.


...

Tak si to užijte, ať klid a mír prostoupí vaší rodinou!

Prázdný list na začátku.





A už se to plní.

Chce to je se soustředit, podívat a nalepit. Žádné další pomůcky, nůžky či lepidlo potřeba nejsou.

Náš týmový zen aneb když máte neštovice.

10 komentářů:

  1. Milá Mirko, Roso. Neštovice letí přes celou republiku, i k nám na sever a já moc děkuji za typ na tvoření. Hned objednávám. Vaše děti vypadají u stolu velmi klidně a pohodově.
    Přeji klidné dny a venku více sněhu a doma méně pudru.
    Lenka B.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, děkuji za podporu. Neštovice nám samozřejmě zkřížily plány, ale k něčemu jsou ty puntíky dobré: aspoň máme na všecko - v tom turbulentním adventu - najednou dost času!

      Vymazat
    2. Mě to taky zastavilo a vydechla jsem. Neplánované volno v podobě paragrafu přišlo vhod. Jo a z Hračkotéky mi přijde balíček už zítra. Moc děkuji za inspiraci.
      Lenka B.

      Vymazat
  2. Djeco sady na tvorenie mame velmi radi. Uz nejake cakaju na vianoce. Ale preco to u nas nevyzera pri tvoreni tak idylicky. Ale stale niekto krici a niekto place.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neumím dětem stavět opičí dráhy ani DJovat dětské diskotéky, snad jedině v baby-výtvarných workshopech jsem dobrá,

      což si takhle občas děcka vyměnit?! ... :o)

      Vymazat
  3. Taky máme ode dneška doma neštovice, ale přijdou mi skvěle načasované. Do Vánoc bude dítko fit a pak díky vánočním prázdninám nebudu muset ještě dlouho zpět do institucí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně - Kubka má navíc volníčko i celý příští týden, tak se těším, že snad se nám jednou skutečně podaří přečíst všecky ty nádherné vánoční knížky o Vánocích!

      Vymazat
  4. Tak at jste brzo zdravi a veseli! Ja pozoruju nejaky pupinky na Josifkovi, tak jsem zvedava, jestli to je fakt ono. Zatim dost nenapadne:)

    OdpovědětVymazat
  5. Ajajaj, tak tohle bych mohla dělat (v jakémkoli věku) ledatak při těch neštovicích nebo v období truchlení. Jinak by mě to nudilo jak pes. Totiž gorila.

    Přeju vám brzký přechod na kreativnější zábavu, až bude choroba poražena. Ať ji ta zvěř pomůže zahnat.

    OdpovědětVymazat