čtvrtek 10. května 2018

Na co myslím, když šiju taštičky


Na Danielu, Martina a Emmu.

Přijde-li moje chvilka, zavírám dveře své pracovny, stavím si na stůl černý čaj a pouštím DVTV. Když stříhám, když žehlím, když šiju a zase žehlím, poslouchám si k tomu až se závislou pravidelností skoro všecky jejich rozhovory. Emma Smetana je nádherná, nádherná, nádherná, ale na mě se moc snaží. U Martina Veselovského se já snažím inspirovat jim - ohromně mě totiž baví jeho nadšení a láska k hostům. Jak si každého váží (samozřejmě s jasnými výjimkami typu pana senátora Veleby). Jak se umí chlapecký nadchnout, jak je záměrně mírně sebe shazující. Obdivuju jeho empatii a úctu k druhému člověku. Ale mojí hvězdou je Daniela Drtinová. Stejně jako když léta čtete něčí blog, už dávno jste mezi slovy/řádky poznali, jaký je. Co hledá. V čem se našel. Viděla jsem stovky rozhovorů, které D.D. vedla, a proto mě baví právě její cesta do duše hosta. Kudy ji vede. Jak se nervózním hvězdám snaží pomoct najít slova. Baví mě jistý její chlad. Rozesmává mě její rychlá sebeironie ve zkratce.

A hosté?

Richarda Mullera jsem byla včera nečekaně až smutná.
Roberta Vana bych si nejraději vzala domů; celý rozhovor se mi chtělo dojetím brečet.
S majitelkou školky pro děti z vyloučených lokalit jsem si neplánovaně, za to hodně zavzpomínala na svou fakultní praxi.
O komiksu Svatá Barbora jsem nikdy neslyšela, překvapil mě a nepříjemně mnou pohnul.
extrémního běžce mám furt mžitky před očima.
Cestování tuk-tukem jsem doteď nepochopila, asi jsem jiná "holka".
O Jiřím Ovčáčkovi nevím, jestli on se mi nezdá.
I na Petru Soukupovou jsem (poprvé v životě a) nevěřícně zírala, jaké je to plaché ptáče - s náušnicí v nose.
U rozhovoru se senátorem Jiřím Růžičkou jsem se - zcela stranou od probíraného tématu - výrazně pobavila pasáží, o tom, jestli by si pracující matka-učitelka mohla jít o přestávce pohrát se svým děckem.
A tohle video už jsem si pustila stokrát - snad při každé své chandře a stejně jsem se ještě nevysmála do sytosti - miluju Marka!

...

A až i vy popadnete zas dech a utřete si slzy radosti z očí, v e-shopu jsou nové kosmetické kabelky.
Podívejte se.

Přeji, ať se vám opět líbí!


5 komentářů:

  1. Ahoj, zcela rozumím... Nedávno jsem cosi tvořila a u toho si dala "dávku" rozhovorů, i těch více archivních. :-) Markéta

    OdpovědětVymazat
  2. Nevím, asi mám jiný smysl pro humor, ale já se extra nesmála. Kancelář Blaník mě přijde výrazně vulgární a prvoplánovitá a herec Marek Daniel je možná dobrý herec, ale nesedí mi jako člověk a to vůbec. DVTV není špatná, nesnáším E.Smetanu pro její stylizaci do něčeho co zatím fakt není, p.Drtinová s p.Veselovským jsou profesionálové každým coulem, umí se ptát, jsou dobří leč mám morální problém s vlastníkem této Tv. A to tak, že velký.
    P.s. Rozhovor s Richardem Müllerem byl skvělý!
    Pa Katka

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem názorově na straně Katky.Se vším se ztotožňuji..
    Kamila

    OdpovědětVymazat
  4. PS: mám to stejně,jako K+K, zítra se těším na MIMI.
    Ivan z Ji

    OdpovědětVymazat
  5. ovšem nejmilejší je Ivan Foletti :-) https://video.aktualne.cz/dvtv/foletti-jsme-prvni-blazni-kteri-usli-1500-kilometru-evropa-s/r~a121469a897111e7867b002590604f2e/

    OdpovědětVymazat