středa 11. dubna 2018

LittleSHOES.cz


Klára dřív než mě znala Davida. Dál už je ale vyprávění vhodné i pro děti.

Když jsem našemu Mikeškovi koupila jeho první boty v životě, ještě totéž odpoledne nám jedna jeho modrá botka někde na trase Podolí - divadlo Archa, kam jsme vozili Kubku na kroužek, vypadla z kočárku. I když jsem tu štreku prošla v rámci smutného hledání pak ještě jednou, capáček jsme už nikdy nenašli. (Doufám, že aspoň někomu dodnes visí na klíčích pro štěstí.) Protože to jsem měla i já, když jsem stejný večer sebejistě poslala sms rovnou majitelce e-shopu, kde jsem si je předtím pečlivě vybrala, co že se nám stalo, a jestli bych si mohla nový pár koupit obratem. Slovo (v textovce) dalo slovo a hned druhý den jsme se v centru Prahy obě potkaly v pasáži, abychom si předaly boty číslo dvě; abychom se poprvé uviděly a abychom se spolu začaly bavit.

Jak šel čas, Klára si ke svému stále rostoucímu internetovému obchodu s dětskou barefootovou obuví pořídila ještě třetí holčičku, kterou neváhala přivést na svět, ani když měla ve chvíli porodu sama zlomenou nohu. Kláru prostě nic nezastaví. Ač je drobná a jemná, je nejsilnější! A mě každé naše společné setkání velmi přitahuje. Nejen že se můžu koukat na její hluboce tmavé a dokonalé nalíčené oči, ale my se spolu hlavně vždycky nasmějeme. Spojuje nás busy manžel a náš vlastní business. Klára je pro mě odvážná, zkušená a upřímná. Baví mě její svěží vkus, otevřené postřehy i nepovedené pokusy. Klára mi vůbec neváhá přiznat některá její šlápnutí vedle v obuvnické branži. A pokaždé mě ohromuje, co zase zkusila zase nové, jiného, na čem teď dře. Už si v Písku otevřela i designem políbenou kamennou prodejnu a pro její přímost a odvedenou práci se vedle ní vždycky cítím dobře a neváhám se jí úlevně svěřit s vlastními podnikatelskými lapsusy. Třeba když přepravní společnost nešťastně poškodila náš kartonový kufřík To je moje a má zákaznice mi jej obratem nespokojeně vrátila. Kufr s promáčklým rohem se mi však mým chybným přehmatem podařilo pár dní na to odeslat znovu zase: v rámci jiné e-shopové objednávky. A ani tam nepřekvapivě nezaznamenal zrovna úspěch. Mohla bych se za to tajně trapně stydět, ale naše sebeironické debaty s Klárou o získání titulu podnikatelky roku jsou pro mě mnohem více terapeutické.

Klára je výborná, Klára už byla v časopise (a ten rozhovor si přečtěte - nabije vás!) a Klára mi nejednou pěkně poradila. Klára je akční a intuitivně úspěšná. Je inspirativně kritická a optimisticky odhodlaná. Kláru její práce mezi zdravými střevíci, i při péči o tři předškolní holčičky, opravdu hodně baví, což se jen tak nevidí. Ale jednu věc jsem na ní nepochopila. Když k nám poprvé přijela se svými dcerami pochválit nám nový dům, tolik jsem se snažila, abych pro ně měla všecko doma nachystané a připravené a dobré, že i rychlovarnou konvici jsem před jejich příchodem uvnitř vyčistila. Nalila jsem do ní odstraňovač vodního kamene, doplnila jej vodou a nechala kyselinu citrónovou samu působit. Když pak čtyři krásné kočky dorazily, na konev jsem úplně zapomněla, zatímco Klára si odpoledne na mé doporučení ze stejné "vody" uvařila mlíko pro svou nejmenší Matilku. Jaké štěstí, že drink sama nejdřív zkusila a ještě větší štěstí, že se mnou pořád ba, i když jsem se ji pokusila otrávit. Klára se prostě jen tak nedá!


...

A i letos na jaro mají všecka naše děcka kecky právě z jejího obchodu.
A jestli chcete být při objednávce u Kláry překvapení, tak dál už se nekoukejte!








Protože Klára ke každému páru originální balí malou brožurku, která je pro vás deníkem i informacemi o botě zároveň.

Třeba při obkreslování nožky zjistíte, jestli a o kolik se chodidlo vašeho děťátka zvětšilo.


Tak šťastnou cestu nám všem!

6 komentářů:

  1. Botičky vypadají dobře, ale pro mě špatně, žádná pevná pata, bez opatku, klenba taky nic moc, ale asi to je profideformace.
    Ivan z Ji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, ale o tom to je. Aktuálně taky bosa vám mávám!

      Vymazat
  2. Krásný den přeji, už jsem Vám jednou psala a obracím se na Vas opět. Mohla bych se zeptat, kde jste pro dcerku koupila ten malý krásný kufřícek "kuřátko"? Děkuji a mávám MarieL ps:škoda že bydlíte v Praze... Hned bych Vás pozvala na kafíčko

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maru - jste zlatá, díky za pozvání!

      Kuferek je z Marks and Spencer - byla v něm velikonoční čoko vajíčka, ale jako fešn jej Týnka myslím bude nosit celý rok ... :o)

      Vymazat
  3. Taká nádhera u vás!
    Malá je modelka a úžasňáčka krásna!!
    Alena

    OdpovědětVymazat