čtvrtek 4. ledna 2018

První Vánoce, první narozeniny a první Silvestr


Udělali jsme něco, co nikdy předtím. Zůstali jsme celé svátky doma. Nikam jsme nejeli a strávili čtyři dny nás pět spolu na jednom gauči. Těšili jsme se na to strašně, protože loni jsme žádné Vánoce vlastně neměli a mně hodně chyběla i letní rozmařile odpočinková dovolená někde na jihu, která se letos nekonala.

Odměnili jsme se ale vrchovatě. Ježíškem i pyžamovou pohodou, kdy jsme se krom cukroví z vlastních ořechů a rybízového džemu cpali i aspoň třemi filmy denně. Snad jen ten sex. Možná s výjimkou Cesty do Rokycan byla v každém našem s Davidem oblíbeném filmovém opusu dospělá intimní nahota, že jsme našim dětem honem zakrývali oči. Akorát když jednou Kubka stihl včas zašilhat nám mezi prsty - to když nohatá Anna ve filmu Rabín, kněz a krásná blondýna lačně lezla po svém do postele povaleném milenci, ptal se nás hned zaskočeně náš nejstarší syn, u něhož jsme se o mravní výchovu báli nejvíc: "A to vám dvěma přijde jako strašidelné?"

Užili jsme si to velmi, ale asi naposled, protože o Vánocích je mnohem lepší zbytečně hustý vaječný koňak než hustá rodinná atmosféra. Ze všech stran jsme pak shledali na oslavě Týnččiných narozenin, nasadili si zlatavé papírové čapky na gumku pod krkem a nevěřícně koukali na tu malou princeznu v šatech s tylovou vlečkou, jak si sama vozí nový kočárek s chlupatým medvědem přes půl obýváku.

A na Silvestra jsme pak ke stolu pozvali 35 hostů. Kamarády s dětmi. Největší pařmeny, vtipálky a pohodáře, kteří klidně spali na zemi, ve spacácích i v místnostech bez dveří, včetně dvou free stylistů, kteří ráno na Nový rok, když jsem v kuchyni začala servírovat na stovky malých talířků tisíce ještě menších toustů pro všecka vyspaná(!) děcka, ti dva vstali z naše gauče a šli se ještě na chvilku dopsat do mé - v ten okamžik už volné - postele.

Bylo to krásné a ani toho nebylo dost. Klidně bych dál snídala lososa, místo domácích prací si doma raději furt jen hrála, večer se opila a nad ránem si zlomila nos ne vyčerpaným pádem na šicí stroj, ale tím jak mi nová knížka při usnutí přistane na hubě. Miluju Vánoce.

...

Bylo to Štědré.











...

P R V N Í narozeniny.







A přesně tohle nám doma ještě chybělo: pianko,
na které nikdo neumí hrát pianko!

...

A potom úplný vrchol (roku) s předpremiérou o den dřív.

A pak ta rána poté ...

A Silvestr naostro.





Tak ať se daří. Na zdraví!

12 komentářů:

  1. rosi, sorry jako, že na tento krásný a osobní post reaguji přízemním dotazem, ale všimla jsem si, že máš sedačku soderhamn z ikey a nutně potřebuju vědět od někoho, komu virtuálně bezmezně důvěřuju, jaký je v ní posezení/poležení každý všední den neb o ní uvažuju, ale připadá mi taková až moc široká v sedací části a až moc nízká v opěrné části...PROSÍM MOC - udělej mi pravdivou recenzi!!!jinak jste krásná celá rodina, ale týnka s plyšákem je prostě k sežrání :o) krásné dny přeju. eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi,

      jasná zpráva!
      Do Ikey jsme vyrazili pro úplně jiný kousek, ale na tuhle si sedl David a rázem byl nejšťastnější. Sedačka je velmi pohodlná pro vysoké lidi. Opravdu je sedací část široká a ideální pro dlouhé nohy. Menší lidé se není nemůžou opřít v sedu, padaj´ do pololehu.
      Je to takový hodně fajn válecí gauč. Šikovně nízký po děti. Ač není rozkládací, když se dají pryč polštáře, dva lidi, co se mají rádi, se na něm hezky vyspí. A má pratelný potah!!!
      Já si na něm ráda čtu v tureckém sedu a opírací část pro mě nízká není (mám 174 cm), fakt.
      Konec reportu, a kdyby ses k nám chtěla přijít zkušebně vyválet, máš u nás dveře otevřené!!! ... :o)

      Vymazat
    2. zlato (prosím, odpusť mi mou familiérnost, ale nelze jinak!) - jsi nejlepší! přesně jsi vyhmátla, co jsem potřebovala vědět. vyválela jsem se na pohovce už v ikea, ale není nad osobní každodenní zkušenost, kterou už máte. a navíc ta rozmanitá škála testujících osob - od mrňavé holčičky přes vysokého taťku až k nocujícím návštěvám...asi do ní půjdu než mi jí přestanou vyrábět - jako skoro všechno s čím jsem dlouho váhala - a padání menších lidí do pololehu vyřeším spoustou velkých naducaných polštářů. ještě jednou vřelé díky a přeju hodně požehnání tvému novému projektu.
      s úctou eva p.s. a tvého nezištného pozvání na testovací gaučink u vás doma si neskutečně považuju :o)

      Vymazat
  2. Rosi úžasný report..... tak veselý stůl , ten ubrus ten mě okouzlil.... no i ta dlažba -krásná pohoda u Vás doma - Týnčiny narozky - piánko kouzelné....a to baštění dortíku skvělé.
    Synátorova hláška byla dost dobrá....!jistě jste se moc nebáli, že ne:-D :-D
    Nakonec Silvestr ten byl teby bláznivý,ale tak to má asi být -užít si to dle svého ....až na kost-jak se říká. Tak a nyní přeji šťastný nový rok celé Vaší "bandě" a hlavně hodně zdraví.Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, díkyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!

      Vymazat
  3. Já se omlouvám za ještě víc přízemnější dotaz:)...odkud jsou žárovky s objímkou, prosím?
    Vykulená očka a otevřené pusinky z dárků jsou nejvíc:)
    Přeji vám všem krásný, veselý a šťastný nový rok!
    Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale vůbec, Veru, úplně v pohodě.

      Naše kuchyňské krásky oběšené u stropu máme odsud - https://www.designville.cz/e27-pendant-copper-cerna,
      Pusu a PF2018!!!

      Vymazat
  4. Roso, krásně jste to všechno oslavili. A cesta do Rokycan, tu miluju. Bez ní u nás nejsou Vánoce, takový náš retro návrat do dětství, že i absenci nahoty odpustíme :-) Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale zase v pyžamech v posteli tam jsou, to zas joooo!
      Helen,

      moc zdravím a přeju všecko dobré!!!

      Vymazat
  5. Nazdarek, koukam, ze jste si Vanoce a vse okolo krasne uzili. Silvestrovska parba v obyvaku vypada slibne, ale pres to vsechno Tynka vyvalena z ovecky a cumak v dortu je proste nejvic! :-D Doufam, ze pristi rok se s Vami na svatky potkame i my, ze zas vyrazite na skok na sever! ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. A koukám, že Rosa bude teta?! ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. Rosi,vy jste skvělí! :-) Týnce dodatečně přeji vše nej k 1.narozkám a taky vše nej do dalšího roku! Ať tak úspěšný a plodný,jako ten předchozí,minimálně co se kabelek a novinek týče ;-) ...i když dům máte velikej dost! :-D

    OdpovědětVymazat