pátek 5. ledna 2018

Novoroční slevy kabelek a organizérů


Když se nás všech rozpařených v silvestrovské veselice pár minut po půlnoci v chladném venku Petra zeptala: "Tak se přiznejte, jaké jste si dali pro letošek předsevzetí!", úplně jsem se lekla. Copak to se ještě může: dávat si předsevzetí? Nepatří předsevzetí někam mezi cukr, palmový olej a jízdu v autě bez dětských autosedaček? Mezi věci, které se dneska už prostě nejí, nekupují a nedělají? Nepatří předsevzetí jasně do prohibiční kategorie, která je nám všem rozumným hodně přes třicet dost dobře známá? Fakt se to může, vytyčit si vlastní úkol či cíl, aniž bych si tím už dopředu nezakládala na žaludeční vředy, domácí nepřiznaný alkoholismus nebo permanentku k dobrému psychoterapeutovi?

Nahlas jsem to neřekla. Stejně by mě v tu přejuchanou chvíli 0:00 CET plnou kvalitních šampaňských bublinek v nosu a vystřelených novoročních světel na nebi nikdo neslyšel, ale já své předsevzetí mám. Budu na něj mít přesně tři hodiny týdně a už jsem se rozhodla. Když jsem to šla říct svému muži, nevzrušeně reagoval: "No, konečně!" Nápad, který se mi léta zdál nenosný, mi konečně začal dávat smysl. Nutně se potřebuju letos uklidnit, usadit, vyzenovat. Moc si přeju užívat si dosyta Týneččina rozkošného holčičství, na které jsem celý život čekala. Toužím po Mikešově řízném přístupu k plnému žití i Kubkově filosofickém nazírání věcí. A můj nový plán do toho jasně zapadá. Budu k tomu pít hodně kafe, možná začnu kouřit i bílé slimky. Budu sedět v pracovně, v posteli nebo pod jabloní venku, pač i tam mi dosáhne prodlužka a wifi.

Mám stažené hrdlo, a přesto se nadechuji. Má budoucnost je nejasná, plán mám hodně na vodě. Je to časová a finanční investice, která třeba nevyjde. Chybí mi krytí, předchozí zkušenost i skutečné mediální zázemí. Mám ale Mensou změřené vysoké IQ, blogem veřejně odhalené vysoké sebevědomí a skutečně vysokého Davida v zádech, který se mě jistí a zatím mě vždycky chytal do náruče, dřív než jsem si stihla nabít ústa. Jdu tedy na to.

A proč tady normálně nenapíšu, o co mi jde? Nechci. Bude to fuška, kdoví jestli mi jeden rok bude vůbec stačit; kdoví, jestli to vůbec dokážu. Ale jestli si vám líbily mé předchozí Rosa Mitnik projekty, klidně mi už dneska začněte držet palce a těšit se. Možná se totiž dost dobře opět jedná o něco, co nikde ještě není. Co vám chybí. A co chcete. Co potřebujete. A co (ne)změní tento svět.

...

A když už jsme u mojí práce, u soustavného úsilí a skutečně velmi pevné vůle začít každý večer v osm pracovat, přikračuju nyní i ke svému kabelkovému byznysu
a mám tady pro vás

Za nabízené mitnikovské kabelky a organizéry nyní zaplatíte o 20% méně.
Slevová akce trvá do 31.1.


12 komentářů:

  1. Ocenán naplnění štěstím při plnění "psacího" snu, Rosi!!! A zen v sobě!! Šárka

    OdpovědětVymazat
  2. Mirko,
    wau držím palce, ať vše co děláš Tě naplňuje, baví, živí a ať si vše užíváš přesně dle svých snů, plánů, představ!
    A těším se, že i my ostatní, tě podpoříme a ještě se tu budeme s tebou radovat a některé i tak žít !
    Chodící reklamu ti dělám celou zimu - tvídovou kabelkou a organizérem, ještě budu muset zapracovat na ostatních ročních obdobích ;-)
    Mávám na maloměsto a těším se, že třeba jednou i já budu mít tu čest se seznámit osobně s tebou, Davidem, rozkošnou Týnkou a super bráchy Mikešem a Kubíkem.
    S kterými vlastně virtuálně žiji už od jejich prenatálního, vlastně ještě dřív, života :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Mě by pro tento rok přišlo vyloženě nepokorné, na nějaká předsevzetí jen pomyslet. Když zvládnu porodit, kojit a občas si vyčistit zuby, budu velmi spokojena. Ale na tvoje se těším.

    OdpovědětVymazat
  4. Roso, krásný rok 2018 a ať tě vše co děláš naplňuje radostí. Držím pěsti a se zatajeným dechem budu sledovat co bude. A u tebe se nebojím, že by to nebylo velkolepé, originální a krásné ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Držím pěsti k novému nápadu a věřím, že to bude dost dobrý nápad ! V novém roce taky přeji hodně zdraví vám všem ! Šá

    OdpovědětVymazat
  6. Už teď se moc těším. Já mám tip co by to mohlo být. A řeknu to jen v práci kolegyni Markétě. Heč. Hezký a úspěšný rok. Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 3děti,3 hodiny týdně, kafe, cigárko,mediální, wifi, .................napadá mě jediné časosběrný deník matky se třemi dětmi ve fomrě dokumentu, blogu, knihy???? jsem strašně zvědavá :D

      Vymazat
  7. Při čtení prvních odstavců jsem měla zato, milá Roso, že budete jednoduše více odpočívat, relaxovat, nic nedělat... :-)) A vy budete naopak ještě více makat. Smekám ptřed Vámi a štěstí přeju.
    Jana

    OdpovědětVymazat
  8. Drzim palce a verim, ze at to bude cokoliv bude to stat za to!!!Lenka

    OdpovědětVymazat
  9. Roso,čtu tě od začátku někdy jsem i komentovala.Obdivuji tvoji hnací sílu a těším se.
    Val

    OdpovědětVymazat
  10. Kniha to bude :)
    Kamila NJ

    OdpovědětVymazat
  11. Já bych to viděla na knížku...učebnici...stejně nám vytřeš zrak, i kdyby to bylo cokoli..těším se neskutečně.

    OdpovědětVymazat