pátek 12. ledna 2018

Jsem říkal, že těch Havlů bude málo


Loni 17. listopadu v pátek jsem honem ráno sama vyrazila nakupovat dárky. Na Václavském náměstí jsem se zastavila v knihkupectví Academia, abych si plnými náručemi navybírala i krásné čtivo pro všechny své blízké. Když se mi stání v řadě u pokladny zdálo nudně dlouhé, sáhla jsem pro dvě placky s černobílou fotkou Václava Havla, které tam měli v misce na pultu za dvacet pět korun kus: přišlo mi vtipně-výchovné, když s těmi odznaky na tričku budou ve státní svátek pobíhat po domě oba naši chlapečci.

"Jsem říkal, že těch Havlů bude málo," pronesl jen tak do pléna mladší pokladník, když si všiml, co dělám.
"V tom nejširším významu slova," dodala jsem na to já. Tři vteřiny na mě soustředěně hleděl, a pak se usmál.

...


A pro všechny, kdo dnes nebudou volit Zemana
jsem opět našila vaše oblíbené vintage dámské taštičky. Jsou z letitých dekoračních potahovin 
a mají neuvěřitelně krásné art deco dezény.

Zapínají se vždy na kovový zip, někdy v barvě.
Hrubost tkaní čalounických textilií z nich sálá.
Jsou zcela různých rozměrů.
A uvnitř najdete tak decentní bavlněné podšívky, že mi je snad ani nebudete věřit.



Variace v retro škále. Petrolejově modré nebo zelenkavé káro.

Nebo v národních barvách. Vintage taštička modrá.

Na všecko, co toužíte mít stále s sebou! Taštička Zelený pruh.

Tak se, dámy a pánové, pěkně hoďte do gala a dovnitř vhoďte kohokoli kromě Miloše!!!

19 komentářů:

  1. Tyrkysová to jistí... krásný den :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jooooo stále doufám, že NÁS bude více. Taštičky jsou jako vždy krásnééééé.Krásný den a prosíííím ať to dobře dopadne.Zdraví Alena P.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak já PANA Zemana volit budu.. Protože mám ráda tuhle zemi a vážím si všech jejích občanů.. Hezký den, ať s taštičkou nebo bez. Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, a to je to, co nechápu. Přece když máte ráda naši zemi a vážíte si občanů, jak můžete volit někoho, kdo si občanů neváží, a dokazuje to dnes a denně svými postoji. Třeba jak ani nemůže dojít na předvolební debatu. Neváží si totiž ani svých protivníků. A nebo když přijde opilý ke korunovačním klenotům. A tak dále.

      Vymazat
    2. To vše myslíte vážně? Proč by tam chodil, když dopředu avizoval, že se nebude účastnit a pořád dokola odpovídat již mnohokrát zodpovězené? Protivníci jsou jistě rádi, že nepřišel, protože by , bohužel málokterý mohl obstát.. Vy jste mu u korunovačních klenotů měřila množství alkoholu? Já ne, tudíž nemohu tvrdit to ani to, protože napsat se dá cokoliv.. Jde ale o podstatně důležitější věci. Jde o nepopiratelný celosvětový přehled, znalosti souvislostí a schopnost stát za svými názory. A tak dále.

      Vymazat
    3. Nikdo jsme mu hladinku neměřili, ale máme oči a to jak pak x měnili vysvětlení, proč se kymácel....už to je samo o sobě ubohost. Shrnutý koberec mě pobavil.
      A já se jen držím, ať nevybuchnu před našima, protože stačilo říct, co si o Z. myslím a můj táta mi jen za noc poslal x emailů, jak je Zeman úžasný a kde ho za co pochválili.
      Magda

      Vymazat
    4. Nebo ten koberec použili až při té další ostudě, jak padal ze schodů...to je jedno, ale až budu vycházet z volební místnosti, nebudu se stydět.

      Vymazat
    5. Dobře. I kdyby. Že se Pan Zeman neúčastnil debat, je jeho volba. U korunovačních klenotů mohl teda mít virózu. Celosvětový přehled a znalost souvislostí bezpochyby má (to, jak tyto přednosti "dovede" využít, je věc druhá). Napsat se dá cokoli, ok, to všichni víme. Stojí si za svými názory (i těmi, ve kterých někoho prokazatelně poškodil). Já ho nebudu nikdy nebudu volit pouze proto, že to je mstivý a zlý chlap. Chápu všechny kdo volí jinak než já, ale voliče Pana Zemana nejmíň, už proto, že jeho zdraví je evidentně podlomené a výkon funkce omezený. Přeju všem šťastnou ruku, pěkný den a omlouvám se, nemohla jsem si pomoct.

      Vymazat
    6. https://martinjaros2.blog.idnes.cz/blog/blog.aspx?c=643215&x=socialky_facebook_c
      https://martinjaros2.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=642799

      Vymazat
  4. Tak jo, protože Zemana nevolím, chtěla jsem si zakoupit taštičku, však bohužel není skladem tohleto modré káro http://rosamitnik.cz/eshop/kosmeticke-tasticky/vintage-tasticka-modre-karo/ Bude ještě k mání nebo mám smůlu?

    OdpovědětVymazat
  5. Dnes ani zítra!
    Krásné taštičky :)

    OdpovědětVymazat
  6. odkud je ten korálový náhrdelník, prosím ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dokonalé korále jsou Maričina práce - http://manzelevkuchyni.cz/kategorie-produktu/nahrdelniky/.

      Vymazat
  7. Taštičky jsou krásné...
    Placku Havla nutně potřebuju,snad jich opravdu nebude málo,asi se hnedtak do Prahy nedostanu...
    A volit Zemana ? Ani ve snu...
    Moc zdravím,jste pro mne velkou inspirací,Mirka

    OdpovědětVymazat
  8. Tak Roso, dle současných výsledků voleb máte taštiček nadbytek. Že by celý národ krom Prahy byl tak hloupý,nevzdělaný a bez úrovně, že volil toho strašného Zemana?
    Aby bylo jasno-já ho nevolila neb dle mého názoru není koho volit. Využila jsme nyní svého práva Nevolit. Žádný kandidát není příliš vhodný k této funkci. A po shlédnutí rozhovoru s p.Drahošem po předběžných výsledcích jsem šťastná, že jsem mu nedala hlas. Byl útočný,bez vtipu a nepříjemný. Díky - za mě ne.
    Katka

    OdpovědětVymazat
  9. Ehm, si vyprošuji věty typu "celý národ krom Prahy je hloupý", i když já vím, takhle doslova to tam napsané není, já to v tom cítím.
    Zemana jsem nikdy nevolila a volit nebudu, jsem z moravské vesnice a osobně neznám ve svém okolí nikoho, kdo ho volil.
    Taštičky jsou krásné, těším se na další, stejně jako se těším na druhé kolo voleb! Vypadá to nadějně, tedy na změnu!

    OdpovědětVymazat