čtvrtek 15. června 2017

Knížka Zakletý zámek


Je nádherná.

Jste-li unavení rodiče, co po spořádané večeři už sotva vidí, tohle je něco přesně pro vás. Velké plošné plnobarevné ilustrace, které nepřehlédnete. Písmo větší, co přečtou i prvňáčci. A pokud se vám navečer klíží nejen zraky, ale ztrácíte i svou vtipnou pohotovost a dětmi furt vyžadovanou neohranou nápaditost, kniha pohádek má pro vás všechny doma i široké otázky na úvod bájného příběhu. A po jeho skončení zase dotazy k právě proběhnuvšímu vyprávění. Stačí vám tak méně myslet a víc se ptát.

Na vzájemné souhře členů rodiny je celá knížka postavená. Čtěte si. Spolu. Navzájem. Hádejte, vymýšlejte. A taky spolu plňte na půl výtvarné úkoly, které jsou na konci každé ze sedmi kapitol.

Knížku si s sebou rozhodně berte na prázdniny! Na chalupě, u vody, v lese, v horách. Všude tam je to správné prostředí pro tradiční pohádky s dobrým/spravedlivým koncem, ve kterých nám hrají samé krásné archetypální postavy. Jsou tam čáry a momenty překvapení a naštěstí i statečnost. Tuhle knihu čtete, má-li zrovna chuť na nedlouhá klasická vyprávění plná třech dcer nebo třech synů, království, zahrad, kočárů s koňmi nebo lesklých zlaťáků.

Najdete ji vtipně na www.vecizpolicky.cz. A kdybyste si autorku všech strakatých obrázků uvnitř i na obalu chtěli nechat umělecky podepsat, není to nikdo jiný než naše známá Oringle. Poznali jste ji?

Čtení dělá divy - běžte na to.




Kvízování před spaním.













Je to tam! Petra Oringle Řehová.

A VĚCI Z POLIČKY.

Nové a nové příběhy ... Minimálně těch magických sedm příběhů uvnitř, úplně vhodných i pro předškolní děti.

4 komentáře:

  1. Práve som na svojom blogu vypustila post o obraze od Oringle:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ou jee, dnes je Oringle day!!!

      Vymazat
    2. Cha chaa:-). Jste to vzaly za mě, když já nejsem schopná od pondělka nic napsat, dííík:-* :-) P.

      Vymazat
  2. Souhlas!! Je nádherná a originální, stejně jako Oringle! :-)
    Jana

    OdpovědětVymazat