úterý 3. listopadu 2015

Blogerka ve StarDance


Už několikrát jsem byla vyzvána kamarádkami, abych taky četla blog Marie Doležalové Kafe a cigárko. Pokusila jsem se o to dvakrát a mně to nešlo. Její lítostínský přístup k životu mě přivádí k šílenství. Ale! Hned po prvním díle letošní StarDance, pořadu, jehož jsem fanatická vzývačka, a následném shlédnutí všech bonusových materiálů na ivysílání, jsem byla hodně (a) příjemně překvapená, jak je Maru bezprostředně a rychle vtipná. To se jen tak nevidí. To já ráda! Takže jsem teď dala jejím stránkám ještě jednu šanci.

I když jsem předtím její psaní opakovaně a všude pohanila, se slovy, že když herečka píše blog, není to blogerka. Pozornost čtenářů ke svému psaní totiž přitáhla přes televizi a tištěná média. Vím, jsem drsná (nebo závistivá?), ale tvrdím, že svého oblíbeného/správného blogera si najdete proto, jak píše a ne že sedí u Krause na rudém gaučíku.

A teď jsou tady na řadě mé tři autentické kočky/mamky, které čtu. Které mám ráda. Které obdivuju. Které mě inspirují (a to nejenom k nákupům!). K Veronice si večer i ráno chodím pro vlastní a vyzkoušené tipy na hravé Montessori hračky a klučičí knížky, fascinuje mě pečlivost, s jakou třeba přistoupila k výběru své biokosmetiky, jak snadno a šik šije z úpletu a ještě šmíruju jejich rozlehlý dům i její ladné štíhlé paže.

Dáša má na krku dva kluky a je s nimi nejednou(!) šťastná. Cestují spolu, malují, koupou se v krabici, demolují byt. Prostě gang. Přesto je jejich maminka neúnavná a vždy, když už já švidrám vyčerpáním, švidrám si právě k ní pro nápad, co chytrého můžeme nejen doma my tři ještě podniknout. Taky bydlí ve velkém světlém domě, kde se jim moc dobře stříhá, lepí, stiskne, pipetuje, foukají bubliny nebo se věší pod stůl.

Bára má zatím jeden zářez na mateřské pažbě, ale taky jde do toho pěkně po hlavě. Matkuje na sto procent, ale zůstává k tomu stručně a trefně vtipná. Nepíše moc, ale mně to stačí. Baví mě její pastelová estetika, láska k teplým materiálům i vášeň pro ryzí přírodu. Aktuálně by podle mě potřebovala trošku popostrčit, aby si do vody v bazénu s dcerou ponořila i tu hlavu, ale já ji fandím! Budete do ní hučet se mnou?

A pak bych ještě potřebovala od vás maličko pomoct roztleskat i u mých aktuálně spících blogovských hvězd. Pojďme a zkusme zase k psaní vyprovokovat epickou, ale nejkomičtější Žanu (mimo záznam vám ale prozradím, že ona je teď tak šťastná, že snad ani psát nemůže.) Pojďme si vykřičet větší periodicitu u tragikomického(?) příběhu hledání nové práce ženy s dvěma dětmi v oblasti literární tvorby, u madam Havany Bluesové. A zase do třetice pojďme zabušit na již úplně zavřené blogové dveře slavné a poetické Hanele, protože to by myslím mělo fóra - začít potřetí psát s narozením třetího krásného dítěte, ne?!

Ať žije Hugo Ezra!

39 komentářů:

  1. Dikes za tipy a za pripomenuti, pani:) O vsech tak nejak vim, ale na nektere jsem zapomnela. Dasu jsem objevila nedavno a hrozne me nadchla. Na Maruš jsem narazila v nominaci na Magnesia Blog roku a taky me trochu stve, jak ji všude v mediich "tlačí". Ale obcas si u ni neco prectu... Hanele, anooo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanele jde dneska domů z porodnice, takže - myslím - akorát tak správný čas, aby začala!!! ... :o)

      Vymazat
  2. A aby se vrátila Jeve... A Kokino... A Markéta Baletková... Stále po nich teskním... P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, to byl skvělej ročník!

      Ale holky už fičí na instragramu, bacha ně!!!

      Vymazat
    2. Chňa, tam ale zase nefičím já... Se to budu muset naučit, no...:-). P.

      Vymazat
    3. Tě to naučím, jestli máš tak tři vteřiny času!

      Vymazat
  3. Mě Maruščin styl psaní sedí. Čtu jí ráda. Bolestínský přístup k životu bych spíš označila jako lehkou stylizaci? Baví mě. To, že je mediálně známější jí nemůže upírat právo na psaní blogu. Kdyby své čtenáře nezaujala, tak jí nějaké mediální přitahování nemůže zachránit. Na gaučíku byla až po deseti měsících od založení blogu. Ale přiznám, že se mi také nelíbí zmiňování jejího blogu v každém živém přenosu Stardance, úplně by to stačilo při prvním díle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu se s ní bavit, ale běda ji, jestli si ještě jednou lehne na zem, když ji něco nepůjde!

      Přes lehání nejede vlak ... :o)

      Vymazat
  4. Anoo, Havana Blues bychom vydrželi minimálně jednou týdně ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Supr,

      tak ona si to tady tak za půl roku přečte a dá se do toho!
      Nebo nepošleme ji flašku? Napůl? Brut?

      Vymazat
    2. Havana se nechává děkovati (velmi), alkohol nikdy neodmítá:c) A nepíše, protože... nějak nestíhá.

      Nakonec jsem se navrátila jako správný zločinec na místo činu (jiné místo, stejný zaměstnavatel), nyní samá pozitiva a sociální jistoty. Skoro. Pozitiv je více než negativ a sociální jistoty jsou zcela jistě:) Situace se vyvíjí překvapivým směrem (o němž však nemohu momentálně hovořit - víte, jak je to v těch detektivkách, kde někdo telefonuje z telefonní budky "Johny, přišel jsem na zajímavou věc, nemůžu ti to říct po telefonu, ještě se ozvu" - kroky, střih a pak už vidíme ležící mrtvolu...! - tak jako úplně tenhle vývoj neočekávám, ale zajímavé to je, práce moc a lidí málo)...

      Long story short: já se polepšim, slibuju.

      Vymazat
    3. (A teda Marušku v zásadě ráda, mně to konvenuje:) )

      Vymazat
    4. Tak jo!

      Tak se staň tou ředitelkou, a pak si dej nohy hore a o všem (ovšem) nám napiš!!!

      Vymazat
  5. Přiznám se, že Marušku nečtu, protože je na mě dlouhá. Jsem ráda, když někdy na xkrát dočtu Rosu či Myynu. :-) Ale o Marušce mé okolí neustále mluvilo ještě před Stardance a všichni nadšení, že to musím číst. :-) Takže v naší rodině a mém okolí si svou popularitu zasloužila přirozenou cestou. :-) A vidím, že budu muset přesedlat na instagram. :-) Pěkný den, Rosi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myynu, tu taky miluju,
      ale o Rose jsem v životě neslyšela!

      Vymazat
    2. Vážně ne? :-) Taková mladá, pohledná, šikovná. Šije, vtipně píše a jen o pěkných věcech, starosti má uložené v šuplíku, chodí po výstavách,tvoří se svými syny. Takový pěkný, inspirativní a pro mě i oddechový blog. :-)

      Vymazat
  6. Maru jsem četla, bavila mě, i když si myslím, že cena Magnesia Litera je dost přehnané ocenění. Když jsem přečetla stopadesátých ufňukaný článek na téma Stardance, tak jsem ji číst přestala.
    A Žana by rozhodně měla začít zase psát. R-o-z-h-o-d-n-ě!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ŽA-NA-ŽA-NA-ŽA-NA ŽA-NA-ŽA-NA-ŽA-NA ŽA-NA-ŽA-NA-ŽA-NA ŽA-NA-ŽA-NA-ŽA-NA ŽA-NA-ŽA-NA-ŽA-NA ŽA-NA-ŽA-NA-ŽA-NA ŽA-NA-ŽA-NA-ŽA-NA ŽA-NA-ŽA-NA-ŽA-NA ŽA-NA-ŽA-NA-ŽA-NA
      ŽA-NA-ŽA-NA-ŽA-NA ŽA-NA-ŽA-NA-ŽA-NA ŽA-NA-ŽA-NA-ŽA-NA ŽA-NA-ŽA-NA-ŽA-NA ŽA-NA-ŽA-NA-ŽA-NA ŽA-NA-ŽA-NA-ŽA-NA ŽA-NA-ŽA-NA-ŽA-NA ŽA-NA-ŽA-NA-ŽA-NA ŽA-NA-ŽA-NA-ŽA-NA

      Vymazat
  7. ŽA-NA-ŽA-NA-ŽA-NA- ! - ! - !

    s Kafíčkem mám stejný problém, četla jsem párkrát ještě když začínala, ale už dlouho ho přeskakuju, prostě se mi to nechce číst, musím zrušit odběr :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ŽA-NA-ŽA-NA-ŽA-NA ŽA-NA-ŽA-NA-ŽA-NA ŽA-NA-ŽA-NA-ŽA-NA ŽA-NA-ŽA-NA-ŽA-NA ŽA-NA-ŽA-NA-ŽA-NA ŽA-NA-ŽA-NA-ŽA-NA ŽA-NA-ŽA-NA-ŽA-NA ŽA-NA-ŽA-NA-ŽA-NA ŽA-NA-ŽA-NA-ŽA-NA

      Vymazat
  8. Já rozhodne hlasuje pro Hanele. Pro mé jeden z nejlepších blogů, které jsem kdy četla. Po jejím psaní se mi opravdu stýská...

    OdpovědětVymazat
  9. Dobrý den Roso a díky za tipy,

    mohla byste prosím doporučované blogy dát do záložky Mám ráda? Pro starožitné lenošky.
    Jiřina

    OdpovědětVymazat
  10. Princ a večernice já taky ráda a můžu být zvědavá kde na instagramu najdu Markétu Baletkovou a jde to i když ho sama nemám?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně,

      koukej - https://instagram.com/baletkam/.
      A užij si to!!!

      Vymazat
    2. no to je mi radostné zjištění!!!! děkuji.
      a čučim - další mimčo!
      jé já to teď musim všechno dohnat, to bude nocovka:)

      Vymazat
    3. Jo jo, je těžké být dobrým blogerem,
      ale ještě těžší dobrým blogovým čtenářem!

      Vymazat
  11. prosím, prosím, Hanele..

    OdpovědětVymazat
  12. Zdravím všechny současné, minulé i budoucí blogerky...taky koketuji s myšlenkou, že....pa Vokopka

    OdpovědětVymazat
  13. I kdyby na chleba nebylo Rose věrna zůstanu...howgh....:o) Zdraví Lada

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A až budeme mít hlad největší, půjdeme spolu na kafe!

      Vymazat
  14. Rosi. Ráda nahlížím, ale tohle mě dostalo :-) jsem ráda, že se u nás někdy inspiruješ! :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Teda, Roso.. až se mi zamlžily brýle! :-D
    To je pro mě krásná pocta, a za ty paže Ti teda děkuji nadvakrát :-D

    OdpovědětVymazat