pátek 13. prosince 2013

Energie vesmíru


Můj mail si za posledních dvanáct měsíců pěkně máknul. V životě jsem neposlala tolik pošty. Odpovědi na otázku, kde kupuju koženky, látky, zipy, výztuže a zase koženky lítaly do všech stran. Skoro denně. Posílala jsem tipy, kam s dětmi v Praze. A kam k moři. Co koupit vnoučatům k narozeninám. A psala i domácí úkol za jednu malou slečnu z dějin umění. Vše na vaše přání.
Pod falešnou záminkou, že mi taky zašle svou fotku, jsem byla donucena vyfotit svůj vlastní účes ze všech stran. Prý jsem měla být vzorem pro její novou frizúru. Ale nevím - zpátky mi nikdy nic nepřišlo.
Radila jsem nákupem s kobercem, s rostoucí židlí a s čištěním bílého gauče. Vedla jsem on-line někoho neznámého svým popisem k ušití kabelky. A ta se povedla.

A protože kosmická energie funguje: dáš = dostaneš, mě zas na oplátku - z jiných(!) adres - zcela překvapivě chodily doporučení a nápady přesně podle mého gusta! Jako třeba na tuhle knihu. Vydána a opěvována před lety, pak beznadějně vyprodána a teď - těsně těsně před zimním slunovratem - vyšel její dotisk.

Osobně nemám k Malému princi žádný speciální vztah, ...

... ale k prostorovým literaturám ano!!!

Milovala jsem takové knížky jako malá a i dneska se na ně můžu radostí ušahat.

Obrazovou knížku jsem si (mu) proto musela okamžitě objednat, ...

a když to Kubka po o zalomil, hned v den vyzvednutí v e-shopu jsem se s ní musela intelektuálně pomazlit.
...
Až ji Jakub rozbalí pod stromečkem, zkusím mu ji představit jako

publikaci určenou pouze k prezenční výpůjčce,
rozuměj: čte se s mamkou na klíně.
Uvidíme co jeho jemná motorika na papírové objekty.
A co teprv jeho temperament ... :o)
...
A Petro, děkuju ti moc!

44 komentářů:

  1. Roso, je krásná, nevěděla jsem o ní a díky za tip! Já mám podobnou úchylku a proto posílám na oplátku zase tip já Tobě:) http://knihy.abz.cz/prodej/dejiny-udatneho-ceskeho-naroda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee,
      to je krása.

      Ukládám si.
      Dám Kubovi ještě chvilku, než do něho začnu bušit historii. Ale zas - s adresou pod Vyšehradem ... to by byla škoda některé příběhy nevědět!!!

      Vymazat
  2. Ach, to mi nedělej. Pro Malého prince mám zvláštní slabost. Mnohokrát jsem si nějaký citát půjčila třeba na blahopřání ... Snažím se teď, aby pochopila i má dcera, ale moc jí to nejde. Třeba by tahle kniha zaujala... musím se po ní podívat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já ne.
      To Petra! ... :o)

      A dcerce držím palec, ale času na pochopení světa má ještě milion!

      Vymazat
  3. Připomněla jsi mi Vánoce, kdy jsme s bratrem dostali Malého prince. Byla jsem čtyřletá, tudíž to byla pro mně obrázková knížka s prazvláštními obrázky. Ale milovala jsem ji. Jako všechny knihy. Spoustu hodin jsem si "jen" prohlížela. Dnes mi připadá, že alespoň naše děti - kluci, neumí "číst". Nabádám je alespoň k prohlížení, ale nic....A to máme knih opravdu hodně, ale je to nezajímá. Vše dělají povrchně, rychle....nevím....pa Vokopka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si zas onehdá všimla, že Kuba neví, kdo je ježibaba.
      Musím se zamyslet nad skladbou našich knížek: to jsou furt samá auta, vlaky, bagry a pořádná dáma s bradavicí nikde ... :o)

      Vymazat
  4. energie vskutku putuje vesmírem - dneska se mi totiž o tobě zdálo. A o tvém muži. Nějak jsme se dostali k vám domů, kdesi na Šumavě. Vy dva zvláštní pár. Příbuzní, přesto manželé. Příbuzenské partnerské dvojice byly tradicí v celém vašem dlouhém rodě, a tak se to samozřejmě projevovalo genetickými deformacemi. Tobě například přirůstal prsteníček k prostředníčku na ruce. S humorem sobě vlastním jsi říkala, že to nic není, dívej - a manikúrními nůžtičkami jsi je zase od sebe odstřihla (nutno podotknout, že to byla jen tenká kůžička). Že to sice zas sroste, ale ty to pak opět odstřihneš, a tak pořád dokola. Asi se mi tam promítlo to tvoje šití a tvoření, proto nůžky. Divný sen. Ještě jsem si totiž před spaním znovu četla krásný příspěvek o skutečné nedokonalosti blogerek.

    OdpovědětVymazat
  5. Roso, na tuhle knížku jsem měla taky spadeno, jen jsem netušila, že už vyšel dotisk, co já se tady dozvím věcí! ...A vůbec mě tedy nenapadlo, že bych se mohla i ptát na to, kde nakupuješ, tak že bych se přidala? ...Protože už mě to doopravdy mockrát zajímalo! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, tak já doufám, že to snad zajímalo všechny - nebo myslíš, že mě tahali za fusekli ... ?!? ... :o)

      Vymazat
  6. Díky Ti Rosičko (i neznámá Petro)! Doufala jsem, že bude někdy dotisk...A je to tu!:)

    OdpovědětVymazat
  7. Ano ano! Včera jsem ji konečně znovu viděla v jednom knihkupectví! A musela jsem se strašně přemlouvat, abych ji nekoupila hned - ovšem Ježíšek se pro letošek vyčerpal, tak doufám, že to jistí dceřiny lednové narozeniny:) A jinak jsem na tom stejně, Malého prince neprožívám, ale tady ty prostorové knihy! Asi vzpomínka na dětství u babičky, ta jich měla pěknou zásobu a my vydržely hodiny pročítat...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nevím, možná je to úchylka,
      ale já když můžu na něco/někoho sahat, jsem nejšťastnější ... :o)

      PS: Ceny v e-shopech jsou mnohem sympatičtější než v krámech!

      Vymazat
  8. Jedna má kamarádka Malé prince sbírá - má 22 výtisků v různých světových jazycích, kromě těch "běžných" třeba i v hindštině, čínštině, japonštině, turečtině, arabštině nebo islandštině :) Tohohle velkého jsem už na nějakém blogu viděla dřív a zaujal mě moc, tak ho máme v seznamu tipů na Eliščiny dubnové čtvrté narozky, pak poreferuju, jestli u nás papírové objekty přežily první čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hej,
      já dostala pro nový rok MPdiář, takže myslím, že s tvou kámoškou bych si i mohla i tykat - co říkáš?!? ... :o)

      Vymazat
  9. Rosi, tolik mě těší, že jsem mohla poslat radost dál!...A že to vyšlo! Zrovna dnes jsem přemýšlela, zda to klaplo a kniha ti došla. Já byla na poště dnes, dopoledne vzácně bez dětí.....tak jsem musela taky prolistovat, než zabalím a do vánoc skryji......snad budou kluci stejně nadšení - jako ty i já :-))) Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad je všechny tou naší euforií nakazíme ... :o)

      Vymazat
  10. Uuu to je nádhera!! Já Malého prince vyhlížím už docela dlouhou dobu, byl stále vyprodaný. A teď se objeví a navíc v takové formě - luxusní :)
    TWF Kami*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme Petře!

      Ať žije Petra. Ať žije Petra ... :o)

      Vymazat
  11. Ano ano,....já jakmile ji kdysi viděla prodávat, přemluvila jsem maminku, aby mi jí koupila už v říjnu k vánocům...a teď si jí prohlížíme s toníkem na klíně...a přesně, musí se na klíně, jen aby se neroztrhala...tak aŤ se jakoubkovi líbí!

    OdpovědětVymazat
  12. Roso, diky tobe a nezname Petre, bude pod stromeckem i knizka a to ne jen tak ledajaka.
    Bohuzel jsem na tom s klukama stejne jako Vokopka ... ja bych cetla i za pochodu a je to vubec nezajima . A to stridam ceske s francouzskyma. Mrzi to, ale co nadelam .... kde se asi stala chyba?
    S touhle knizkou si delam aspon iluze, ze zaujme toho mladsiho.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás Kuba zatím nic nenamítá
      a zejména večer při čtení před spaním se z něj stává ten nejvášnivější čtenář/posluchač, co by byl rázem ochoten vyslechnout snad i nový Občanský zákoník ... :o)

      Vymazat
    2. Jo, to já to do nich taky leju po večerech, ale světe a Roso div se, zrovínka včera večer oba kluci četli v posteli a sami :). Pepa se vybavil i čelovkou a zakousl se do Chaloupky na vršku půjčenou z knihovny. A menší Kuba prohlížel knihu o Bruncvíkovi a já mu ji přelouskla. Tak jako kdyby teta Rosa nad nimi stála a říkala: čtěte, kluci, čtěte! pa všem Vokopka

      Vymazat
    3. A nestrašíte vy je mnou, že ne?!?
      "Čtěte, nebo přijde ježibaba Mitnik!!!" ... :o)

      Vymazat
  13. Rosičko, umíš ty někomu něco odmítnout?? Jsi totiž asi moc hodná holka..;-) jinak Malý princ je srdcová záležitost...já vyhrála u myyny na blogu nádhernou "placku" s ním...a knížka by se mi k ní taky moooc líbila..

    OdpovědětVymazat
  14. Roso,vykouzlila jsi nam doma usmev na tvari:-) a nejen dnes.To nam jsi pomahala s DU do Dejin umeni.A dopadlo to skvele.Uvazovaly jsme,ze ti napeceme ty nejlepcejsi kolace na svete,ale prislo mi hloupe te zadat o adresu.Ale po Vanocich to vykoumame a zrealizujeme.Tvarohove?Jablkove?Makove?Jake?
    Roso,krasny adventni cas a zdravi vam vsem.
    S laskou a pusu N&A.

    OdpovědětVymazat
  15. Rosi, děkuji, už je nakoupeno! Já vím, proč tě čtu, strašně mi vždycky provětráš peněženku - samé dobré tipy, díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo,
      plácli jsme si s Ministerstev financí, že společnými silami tuhle zemi z krize VY-VE-DEM!!! ... :o)

      Vymazat
  16. Vypadá to krásně, já a Mylý princ stále máme takový nevyjasněný vztah, ale tam, kde se objeví je to něžnost sama. Na obrázcích, porcelánu, Moleskine diářích i v téhle 3D Knížce. A jinak já jsem pro Domi v pátek na umprum shopu koupila tohle úžasný trojrozmšrný leporelo, co se dá postavit jako domeček:)

    http://www.fler.cz/zbozi/ferdinade-4625405

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neeeeeeeeeeeeeeeeeee,
      to ne!
      Tolik kabelek jsem zas letos neušila, abych na předvánočním trhu mohla zkoupit úplně všechny ty nejkrásnější knížky.

      Navíc: já si Ferdu googlila, nenašla, v Papelote neměli, takže jsem to vyhodnotila jako jasný signál, že tohle my mít nemáme. Jenže: teď když vím kde ... tss tss tss ... mě úplně svrbí ruka ... aneb peníze JSOU OBŽIVO!!! ... :o)

      Vymazat
  17. já taky milovala ty 3D knížky! Teď nedávno jsem narazila na Guliverovy cesty, který jsem si pořád dokola "listovala". A domeček od Andrey a Robina (píše o něm Iri nademnou) teda doporučuju vřele! Seděla jsem Andree za zády když dělala ilustrace a už se moc těším až tu knížku uvidím hotovou....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeeeeeeeeeeeeeeeeee, ty se máš!
      Já jsem jednou mluvila s AT na chodníku a dodnes si nemyju ruku, kterou jsme si potřásly ... :o)

      Vymazat
  18. Přidávám se k holkám! Byli jsme na vernisáži a musela jsem koupit 2x! Věčná škoda, že malých dětí nemáme v rodině více ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A máš to!
      Nejpádnější argument ze všech, zda se ještě jednou rozdvojit - kulik Andrey!!! ... :o)

      Vymazat
  19. Držím vám pěsti - já teda prezenční výpujčky nesnáším. Ale zas je pravda, že maminčin klín je stokrát lepší než kdejaká knihovna ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, tak Klementinum má svůj esprit,
      ale zase když to na tebe přijde, knihovnice ti vláček prstem na záda nenamaluje ... !!! ... :o)

      Vymazat
  20. Milá Roso, my ji máme taky - a taky prezenčně, i když už jsem ji přesunula nápadně nenápadně na dosah ruček. Momentálně ale víc vedou 3D dinosauři. Textově to ještě stále (máme ten první výtisk) není intelektuální zásah, tak je zatím vlastně moje, moje, moje. Myslím, že i ty ji budeš Kubíkovi ještě chvilku sobecky opatrovat. Každopádně jsem ráda, že už vím, kam si mám napsat až nebudu vědět, co se skvrnou na koberci .) Příjemné čekání na Jéžiška!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víš, že jo!
      Aneb když si naivní pětadvacítka koupí krémový gauč, tak je z ní ve 32 Madam Skvrnobijka ... !!! ... :o)

      Vymazat