pondělí 30. září 2013

Na ten nápad mě přivedla Simsa


Když jsem jí předávala její první RM kabelku, žasla, jak je lehká.
Hned jsem si vzpomněla na svou babičku. Chodí světem o dvou holích a stěžuje si, jak (to) má všechno těžké.


Jen tak.
Pro radost!
...
Malá (20 na 25) cross body, na peněženku a brýle, co váží jak pírko.






S geniálním zipem!
Pořádný jezdec, 
ale čirý. No, snad ho babi najde ... :o)




A ještě kousek z havířovských novin,
co mi okopírovaný posledně přivezla mamka.
Máme ho teď vystavený na nástěnce v kuchyni a jsme na babičku nejpyšnější!!!
Aneb jak je naše Veronika slavná.
...
Kubova prababička do "školky pro seniory" dochází jednou týdně,
a i přes její úvodní slzy - jo jo, tak to bylo,
je tam teď šikovná!

Z článku jsme sice celá famílie trochu per plex, protože v každodenním životě už naši babičku občas jasné myšlení opouští,
ale když se o ní i v novinách píše, jak boduje v soutěžích,
tak to je ještě pořád borec, že jo?!?

36 komentářů:

  1. Borec teda rozhodně je, naše babi radši kouká do zdi a stávkuje, že se s nikym nebude bavit. A pak po kom, že jsem asociál! :D
    Pra Veronika je zjevně pozitivní duše a nevzdává to a to je nejlepší. A s tou taškou, ohoooo, to bude teprve čupr stařenka! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markét,
      no, včera jsme rodinně pohřbili x-tou babiččinou andulku. Tahle poslední od babi dostávala kafe po lžičkách ... Jeden by nevěděl, zda na té tryzně plakat či se smát ...

      Ale jo - s kabelkou bude štramanda, crazy štramanda!!! ... :o)

      Vymazat
    2. Kafe po lžičkách pro andulku... teda pardon, ono je to legrační, já se zasmála, ale ve skutečnosti teda síla... oni jsou ti staří jako děti, vlastně je to mnohem horší. Oni jsou jak neposlušný děti, protože jsou vlastně dospělí a nemaj tendenci poslechnout, dělaj si co chtěj. No nic, taky nás to jednou čeká :)

      Vymazat
    3. V nějakou moudrém časopise o životě jsem teď četla asi deset rad, jak si udržet duševní svěžest co nejdéle.

      Ale podobné úkoly by mě osobně přivedly k šílenství: choďte do práce každý den jinou cestou; čistěte si zuby každý den jinou rukou; jezte hrozno poslepu ...

      No, já nevím, já asi budu taky jednou chodit na kafčo s voglem ... :o)

      Vymazat
  2. Taška se moc povedla a babička je opravdu borec. :-) Když jsem si pro sebe ušila tašku, tak jsem taky byla překvapená její lehkostí a hned jsem se nabízela mamce, jestli nechce přejít na látkovou, že je lehká, že to bude mít pohodlnější, protože její tělo moc neslouží a nemůže ani každý svetr, protože některé jsou na ni těžké. Obhlížela, vypadalo, že se jí líbí, ale styděla se říci "ano. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím svetrem je to přesné!!!
      Naši babičce kupujeme bundy a teplejší věci zásadně ve sportu - nejvyšší high-tech, hlavně aby to bylo hřejivé a přesto lehké. Trošku se tomu i smějem, že babi je jak nej olympijský reprezentant.
      I když vybrat něco barevně neutrálního, bez neonového detailu, v čem by byla šik i dáma narozená za Franze Josefa je vcelku úkol nelehký ... :o)

      Vymazat
  3. Prababička je úžasná. Kabelka nádherná. Spolu budou nejbáječnější!

    OdpovědětVymazat
  4. Krásné! Babička bude s takovou kabelou ve své školce za největší frajerku!!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, jestli ji to berle dovolí, ale mohla by s ní i točit ... to by bylo teprv tóčo ... :o)

      Vymazat
  5. Babička je nejlepčejší!! Vaše geny jsou prostě odpradávna originální :-) Kabelka je opět úžasná...víc takových babiček s epesními taškami...Hezký týden, Rosičko!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Supr je, že babička chodí teď vážně vážně pomalu, takže když se vydá na špacír, je skoro jisté, že ji s brašnou přes tělo protká celé město ... :o)

      Vymazat
  6. Jé, to je paráda. Trochu jako naše babi, ta se zas přihlásila do počítačového kurzu. Však kdy jindy ještě stihnou všechny ty báječné věci, co se dají na světě dělat?! A taška, krásně mrkavá, babička bude nej...krásnější.
    PS: Kam na ty jezdce chodíš? Tady mají kulový!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju pěkně!!!
      Tenhle jsem ulovila u Mráze, když jsem babi chtěla koupit něco s vločkou nebo s jiným pěkně chytatelným koncem. Prostě spíš náhoda než cílený kauf.

      PS: Mrkavá kabela je skvělé slovní spojení!!! ... :o)

      Vymazat
    2. Proč tady není Mráz??? Já chci pobočku!

      Vymazat
    3. JO! JO! JO!

      Nechceš s tím i kandidovat ve volbách??? ... :o)

      Vymazat
  7. To je hezký! Gratuluju babičce k její šikovnosti, vnučce a kabelce. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Jéje, úplně mi to připomnělo moji babičku... dožívala v domově seniorů a i když už nemohla na nohy a občas tvrdila podivnosti, na "tréninku paměti" vystřihla takové perly jako příběh na jedno písmeno - "Vdova Vendula Veselá vystrojila vnukovi velkolepou vesnickou veselku" to začínalo a pokračovalo ještě asi dalšími třemi větami. Tvrdila, že sama! Tak jsou ty babči šikovné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já měla ještě i prababičku,
      z druhé strany
      a
      ta když slavila stovku, řekla primátorce města (KSČM), když ji přišla slavnostně gratulovat (spolu s novináři, samozřejmě), že teď je ta politika v naší zemi ještě horší než za Hitlera ...

      Jako jasně - dalo by se s tím hodně polemizovat, ale paní z roku 1902 si to říkat klíďo píďo může, že jo?!?

      Ať žijou babičky a jejich řečičky!!!

      Vymazat
  9. Bábinka je prostě borec největší, Rosi, o tom žádná :) Moc obdivuju, že je taková vitální a společenská, naše babi nám ve svých dvaaosmdesáti už připadá taková rezignovaná, pesimistická a nic ji neba ... ožije jedině s pravnoučaty, to zapomene i na to, že taky vlastně špatně chodí a mívá závratě :) Babi teda nechodí o berlích, ale vyráží do víru velkoměsta s takovým tím chodítkem pro seniory, minulý týden dokonce přešla ze staršího čtyřkolečkového modelu na novější ultralehký tříkolečkový a na návštěvě mi velmi erudovaně líčila, jaké to má vychytávky, takže jde s dobou alespoň takhle :))
    Tak hlavně, ať se babičce Veronice takhle krásná taška dobře nosí, každopádně mezi ostatníma babčama bude za hvězdu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo,
      oni s tímhle klubem "Starších a pokročilých" jezdí často na výlety, exkurze a návštěvy památek a tam se babi bude žebradlo doufám báječně hodit,
      takže to bude takové "Hvězda na cestách" ... :o)

      Vymazat
  10. Tak to je krásné,babí bude opravdu štramanda.Já už bohužel babí ani mamí nemám,ale zato teta se strejdou v 65ti letech prodali barák na vesnici a vrátili se po 35 letech do města a začali chodit cvičit,do kina,divadla,na koncerty,kosmetiku....Zkrátka nikdy není pozdě...:)Mává a moc zdraví Lada

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, jasné - město je město!!! Vivat kavárny!

      Jinak - kdybys někdy potřebovala, můžu ti příležitostně mou mami i babi na chvíli zapůjčit - zejména v sekci "Rady o péči a výchově dítěte" jsou obě mistryně ... :o)

      Vymazat
    2. O´ děkuji moc....:) L.

      Vymazat
    3. Není zač.

      A že jsi to ty, pošlu ti obě bez poštovného ... :o)

      Vymazat
  11. Babičky - to je ale hezký téma. Krásný komentáře...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásné komentáře ... to asi že ty naše babičky jsou krásné ... a my celé po nich ... že ano?!? ... :o)

      Vymazat
  12. Rosičko milá, pěkně prosim, smutně koukám, nebyl by nějaký podrobnější nádodek na tento skvost...Jsem 40+, majitelka dvou skvostů ženského pohlaví 19+16 let a nákup kabelek, tašek, aby ladily ke všemu mě vysává...nejsem poleno, kdysi jsem šila, určo bych to zvládla...děkujuuu

    OdpovědětVymazat
  13. Chtěla jsem napsat návodek ne nádobek. omlouvám se

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Akinomo,
      prosím tě - střihni si obdélník, šířka = šířka kabelky, délka = dvakrát výška kabelky, sešij ho po stranách. Přešij rohy - podle toho, jak široké chceš mít dno, a zbytek ustřihni. Takhle máš vnitřek. Stejně postupuj s vnějškem, ten pak otoč naruby. Vnitřek vlož do vnějšku. K zipu si našij 2 a 2 křidelka, horní a spodní látka, křidélka vlož mezi vnitřní a vnější látku a vše pečlivě a krásně sešij dohromady = a máš kabelku - gratuluju!!! Ucho šiju jako tunýlek, uvnitř vyztužený keprem, kovovou galanterii - karabinky a spol. - kupuju u Stoklasy.

      Vnější látku vyztužuju ronofixem.

      Tak ať se dílo podaří!!!
      Držím palec.

      Vymazat
  14. Děkuji, děkuji moc. Určitě to hned vyzkouším. I když na tvůj blog jsem narazila teprve včera, teda kloubouk dolu holka, šiješ nádherně. Ty kabelky, toaletky, organizery jsou luxus. Jsi opravdu šikulka!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rádo se stalo!

      A však to znáš - stroj je VÁŠEŇ!!! ... :o)

      Vymazat
  15. Rosičko prosím tě potřebuji radu. Když obrátím vnitřek naruby, do toho vložím vnějšek, sešiju to a pak musím ve vnitřku kousek švu rozpárat a tašku přetáhnout abych měla vnějšek líc a vnitřek taky líc. Jinak jsem nevymyslela, jak to udělat. Je to tak nebo to děláš jinak? Já jsem zatím zkoušela tašku bez zipu, neumím si představit jak bych to přetahovala ještě s křidélky se zipem a ouškama na karabinky. Porad´mi prosím...Děkuji

    OdpovědětVymazat
  16. A já to patlala z rubu a pak přetahovala a přetahovala...díky, jsi zlato

    OdpovědětVymazat