čtvrtek 17. srpna 2023

Adults only


 Upozornění: nemusíte být starší 18 let - stačí, když budete mít všech 5 pohromadě.

„Miru, a vy tam na těch nuda plážích jenom to …, že?!“

Nebo historka z vánočního večírku.
„Vážení, toto je Mirka, ona je nymfomanka.“
                                                           (moje rozpaky)
„No, tak opaluješ se nahá, ne?“
                                                           „Ano, ale to jsem spíš naturistka …“
„To je přece to stejné.“ (smích)
 
Úsměvných poznámek o našich dovolených bez plavek jsem za poslední rok slyšela mraky. Já miluju vodu, ráda plavu a plavat bez plavek je prostě slast. Stejně jako si bez plavek na pláži číst, hrát karty nebo klidně i volejbal. To je léto, volnost, pohodlí; moje svoboda.

Letos na jaře si dalších z mých kamarádek nechala celé převyprávět, jak to v naturistických resortech chodí. Kam chodíme bez plavek, kam oblečení a co je na tom proboha tak fajn. A pak mi řekla, že ona si v plavkách ani nesedne na pláž. Jen v nich plave, strojí nebo jde na zmrzlinu – protože tak moc stydí za své příšerné, tlusté břicho. Nádherná, vysoká bruneta, úspěšná manažerka a maminka zdravé holčičky. Proč, proč, proč?

Proč si pořád všichni/všechny myslíme, že máme vypadat tak a tak, a pokud nevypadáme, stydíme se za svá těla. Mám lupenku, dvě jizvy a tři děti. Moje prsa, břicho ani stehna vůbec nevypadají špičkově, ale to jsem já. Já, která miluju vodu a ráda plavu a obojí dělat bez plavek mi dělá upřímnou radost – těší mě to, uspokojuje a nabíjí novou energií.
 
Nevypadám jako modelka, protože modelka nejsem. Živím se šitím, jsem máma, bylo mi čtyřicet. A nechci a nebudu se trápit ani stydět za své tělo. Moje tělo je můj příběh. Vídám na plážích ženy s chirurgicky upravenými prsy. Ta prsa vypadají dokonale a každý si hned všimne. Žen, která mají prsa upravená nehezkým způsobem, který se dnes už nedělá, je mi líto. A žen, která mají prsa žádná, velikánská, povislá, asymetrická či úplně prázdná, těch si vážím nejvíc. Patřím k nim. Vím, jak vypadám – v zrcadle i na fotkách, přesto se cítím spokojená. Spokojená, milovaná, přitažlivá. Všechny mé nedokonalosti mají svůj důvod, já to vím a přijala jsem to. Přijímám se.
 
...

Dámy a pánové, takových žen jsou naturistické pláže plné. Ale co o těch ženách víme? Co když je to německá soudkyně, nizozemská vědkyně či francouzská urgentní lékařka, která zachránila mnoho lidských životů? Má žena v každém věku a za každou cenu vypadat dobře? A když nevypadá jako krasavice z titulních stran, má se schovat? A jsem snad jako krásná žena lepší člověk?

Dospěla jsem. Vím, co bych musela jíst a kolik běhat, abych vypadala třeba jako Miley Cyrus. Jím víc, běhám míň, a ještě k tomu piju. Dospěla jsem a vůbec mi nevadí vídat na naturistických plážích lidi silné ani vychrtlé, chlupaté ani holé, vrásčité, zjizvené, tetované, staré, mladé. Lidské tělo je nádherné. A prosím všechny muže a ženy, aby svým ženám a mužům dali najevo, že je mají rádi. Abychom se sami měli rádi. Abychom se přijali. Abychom my dospělí dospěli. 

2 komentáře:

  1. Tenhle článek je super) jednou jsem plavala v mori naha a byl esencialni zazitek. Pockam si na prilezitost, kdy tomu jit zase naproti. Nudaplaze zni sympaticky!

    OdpovědětVymazat
  2. Roso, budu drsná, tvůj blog stál poslední dobou za prd, ale tenhle článek mi úplně vehnal slzy do očí. S tím běž do novin. Sice je podobných článků poslední dobou spousta, ale tenhle je nejlepší, fakt. Ovšem, pro mě je nudismus furt naprosto mimo komfortní zónu, asi špatná výchova nebo co :-) Zdravím!!

    OdpovědětVymazat