středa 16. prosince 2020

Tereza Konupčíková: Drobnosti


Pro mě je to Kniha roku 2020. Sousedku Terezku K. už dlouho miluji přes instagram, ale minulý týden jsme se konečně potkaly naživo - ve frontě na poště. A den na to už jsem doma v ruce držela její knižní prvotinu.

Výjimečný komiksový příběh, na první dobrou přiznaně autobiografický - jak se dva krásní lidé potkali a narodilo se jim ještě krásnější děcko.

A když pak u nás v kuchyni seděla Terka i se synem Toníčkem, nevěřila jsem svým očím. Jak může tak nádherná holka navíc tak úžasně kreslit?! Když jsem si pak ale celou knihu přečetla, omdlela jsem rovnou kolmo. Způsob, jakým se Tereze povedla ztvárnit postava sama sebe je naprosto fascinující. Hlavní hrdinka knihy s podtitulem Drobné radosti každodenního života je totiž nejsympatičtější žena na světě - marnivá, věčně snaživá, milující svého muže, utahující si ze svého muže a navrch k tomu pravdivě vtipná!!

Sledujte Terez on-line a její knihu vám a celé vaší rodině ze srdce doporučuji pod stromeček.

...

U nás ji dostane David k svátku a věnování uvnitř si z něj tak trochu dělá legraci. To protože Dave se děsně podivoval na tím, že zatímco on osobně nezná žádné výtvarníky, já jsem schopná se s umělcem seznámit 
i na vesnické poště.


Žádné alter ego - pěkně upřímně a tak mile!

Romanticky.

Rozkošně.

A navíc tolik současně - včetně ilustrovaných vtipů z koronavirového roku 2020.

2 komentáře:

  1. krásný den, moc děkuji za skvělý typ, koupila jsem, přečetla a mám dárek pro dceru. Je to moc milé a vtipné zároveň. přeji celé vaší rodince krásné a klidné svátky.
    Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Potěšení na mou stranu, Ivet! A pomalé Vánoce u Vám a Vaší báječné rodině.

      Vymazat