středa 15. dubna 2020

S dětmi v Praze


Redakční uzávěrka byla ve čtvrtek, ze zvyku vše hotové odesílám už ve středu - protože nikdy nevím, kdo z našich tří dětí zítra dostane neštovice nebo kterou ze čtyř pneumatik svého auta zase píchnu a tak. Ještě si voláme s šéfkou, všechno je v pořádku a moje chmurné obavy z budoucnosti Petra z redakci nesdílí, dubnové číslo půjde do tisku, o tom žádná! Že se za tři dny na to v sobotu ráno probudíme a svět nás všech bude vypadat jinak, to jsme ještě netušily.

Nouzový stav a karanténa připravila časopis S dětmi v Praze o všechna jeho distribuční místa! Redakce se ale z hodiny na hodinu obdivuhodně rozhodla přivést na svět mimořádné on-line číslo a to vám dnes nesu.


Můj editorial v něm nehledejte, výjimečná chvíle si žádala statečné úvodní slovo Petry Cvejnové a Martiny Lvovské, které časopis vydávají. Se mnou v magazínu můžete sdílet třeba postřehy o domácím vzdělávání, ve kterých dílem vycházím ze své učitelské praxe, dílem ze současného intenzivního života s devítiletým Kubkou a jeho domškolou.

Taky čtěte inspirativní rozhovor s Michalem Hrůzou. Lehce se přes on-line vydání proklikejte k zábavně-vzdělávacím tipům pro čas spolu, seznamte se s korodobrem - jak nyní podpořit svého oblíbeného umělce, dobrého kavárníka, talentovaného divadelníka. Cvičte doma. A noblesu a eleganci si pak zpátky vraťte spolu s příběhem ikonické Hany Podolské v tradiční a krásné rubrice časopisu Šli Prahou.

Užijte si to - čas čtení i duben, jaký jsme nezažili.

O domácím vzdělávání.

O korodobru.

2 komentáře:

  1. Dobrý den, vůbec jsem netušila, že takový časopis existuje. Hned jsem poslala odkaz dceří. Hezký den přeji, Marie
    A Váš blog čtu moc ráda, byť ne zcela pravidelně.

    OdpovědětVymazat