úterý 24. září 2019

Pipasik: Můj dům


Je nádherný! Tvůrčí sešit o domě snů. Společně s chlapečkem Hugem a jeho psem se v něm můžete přestěhovat - vybrat si typ stavení, spolupracovat s architektem, chodit po stavebních úřadech, zařídit si vlastní pokoj nebo naprojektovat svou zahradu.

Pipasik-knížka od Jitky Musilové a Zuzany Šulekové vás a vaše děti poetickým způsobem provede od stavitelských vizí, přes pravidla urbanismu až po ergonomii interiéru. Má kouzelné ilustrace, zastřenou barevnost a je překrásně tištěná. Autorky ji určily školním dětem, ale bude-li s ní pracovat někdo jako Týnka (o Vánocích jí budou tři), užijete si společně hlavně nepřesné stříhání a tolik oblíbené lepení papírů. Předškolák si podle mě nejvíc nadchne kreslícími zadáními a úkoly, pro které je tam čisté plochy velkoryse dost. A kdo už umí číst a psát, sám se dozví třeba o možných stavebních materiálech či co je půdorys a řez.

A pak je tady ještě trojrozměrný papírový domek s kočkou za oknem, který si můžete sami složit a slepit a který je tak ťuťu ňuňu, že malé děti si jej okamžitě zamilují ke hraní. A velké děti, tedy my, jej zatouží mít jako designový kousek na svém pracovním stole.

Tohle stěhování si opravdu užijete!
...

Lehký sešit se vám pěkně vleze do každého kufry na cesty.
A dá se i hezky stočit - mě napadlo do mikulášské punčochy, kdybyste už chtěli první tip na zimní dárek.


Plánek města - i k dokreslení, protože v něm chybí třeba nádraží nebo sportovní stadion.

Stavbu různých tvarů a úkol k správnému přiřazování jejich čelních a bočních stran.

Nehotový půdorys domu a jeho zařizování malinkým nábytkem.


Snový pokojík.


A 3D modýlek. Ke kterému si můžete z Pipasik-sešitu vyrobit i stromy, keře nebo terasu.

Dům v domě.

Se sešitem o skoro padesáti stránkách
se vám do rukou dostane nejen pečlivě připravený výtvarný nápad na dům a nové bydlení, ale také dost papírového materiálů, které vám vystačí minimálně pro tři děti.
...
U nás si lepili a dokreslovali i Kuba i Miki. I Toník a František od Zuzany. 
A ještě stále máme dost nevyužitých odstřižků a papírečků po celém domě. Tak ať je i u vás f u r t  p l n o!

6 komentářů: