středa 6. června 2018

Letní hra Mamiee


I když pěkně je už dva měsíce, červen s sebou přinesl jinou náladu. Vyučovací atmosféra polevuje, úkolů je méně a (zdají se?) lehčí a plavky se staly školní pomůckou! Chlapečci četně vyrážejí na letní výlety a mimořádně akce a my s Davidem se jen modlíme, abychom byli ve správný den a správnou hodinu na správném místě u správného autobusu a se správným dítětem.

Všecko se stává rázem pomalejší, teplejší, línější. Vzduch i běžná odpoledne. A našemu světu doma teď vládnou nanuky, klobouky a hry. Ta nejrozkošněji pastelově barvená didaktická pomůcky od projektu Mamiee se jmenuje Najdi barvu. Dřevěný terčík a dvacet pět hladkých kolíčků do něj (ne)nápadně připomíná ježka a je jen na vás, jak si s ním na dece/u vody/na chalupě vyhrajete. Kulatinu třeba můžete za úkol vkládat dovnitř podle barev nebo na čas. Nebo můžete jako my do držáku společně naskládat pestrý obrazec z černé, šedá, pudrově žluté, bílé a přírodní barvy, zapamatovat si jej, poté všechny kolíky obrátit na stejném místě barvou dolů a ve směru hodinových ručiček mezi sebou házet kostkou, která vám ukáže, jakou barvu máte tasit. Při úspěšném tahu je kolíček váš a máte bod.

Nebo si vymyslete svá vlastní pravidla, hrajte s kolíčky skořápky nebo jen porůznu zkoušejte svou jemnou motoriku - záleží, kolik vám je a kolik vašich nápadů vás umí pobavit.

Kouzelná dřevěná hra je balená do šikovného plátěného pytlíku, abyste ji mohli mít o prázdninách všude s sebou!

Začínáme a každý podle svého oka vkládá barvy.


Pak se celá základna protočí bezbarvými konci kolíčků nahoru.

A hází se kostkou/jen Týnečka umí být zatím výrazně doslovná a její hod je prostě HOD!



(Týnka vám právě trendy způsobem odhaluje, jak to vypadá za kamerou.)

Tolik jednoduché a tak krásné! Navíc vyrobené v Česku.

Trénujeme paměť, soustředění (i péči o druhé).


Pro chytré hlavy i šikovné ručičky.



Přeji vám, ať je pro vás léto s dětmi hračka!

4 komentáře:

  1. Ááááááćh......to je nádherné!
    Pavla

    OdpovědětVymazat
  2. Je úžasné, jak ty Vaše děti fungují pohromadě. Já občas na chvilku vypínám u toho našeho věčného dohadování, hádání a nakonec i praní. Je ale pravda, že o to víc si pak vážím každé chvilky kdy si hrají, vymýšlí společné lumpárny a dokonce si i pomáhají. To pak i na chvilku začnu přemýšlet o tom, co zkusit to třetí, třeba by nám ta holčička taky vyšla :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nám to Týnka pěkně rozčísla - chlapečci jsou jinak obrovští karnatauři,
      ale s ní dycinky zněžní.

      Na druhou stranu mít doma tři prince, to musí být jako z pohádky!
      Ať se daří a pusu vám všem doma.

      Vymazat