Stránky

úterý 17. května 2022

O podnikání se Železnou koulí


Nápad pozvat si tohoto hosta do mého ekonomického semináře na gymnáziu přišel od vás sledujících. Fitness koncept Železná koule jsem nejdřív chvíli sledovala na instagramu, poté jsem Michala Radara Vrátného oslovila. Na mail reagoval do minuty, zavolal mi, jasně se zeptal, co chtěl vědět - a pak řekl: Oukej.

Michalovi bylo o něco málo víc než mým studentům, když sám rozjel svůj byznys. A tak jim napřímo, ještě začerstva a na tykačku mohl předat, jak začínal. Jak se mu první vydělaná pětistovka za hodinu cvičení zdála strašně moc, ale proč je to vlastně strašně málo. Jaké měl sny, jaká očekávání. Proč chtěl trénovat profesionální sportovce, a místo toho měl tělocvičnu plnou křehkých IT. Nebo proč dnes mnohem raději než Karlose Vémolu trénuje táty od rodiny, co tady chtějí být pro své děti co nejdéle.

A studenti se Michala ptali - na všechna jeho tetování a z podnikání, jak si vybírá trenéry i jak je těžké lidi propouštět. Jak své podnikání financoval. A jestli to chtěl někdy všecko zabalit a skončil. Taky proč už není CEO Železné koule. A kde vidí svoji budoucnost.

Jeden z včerejších Michalových výroků - Cena dělá hodnotu, jsem si pro studenty vybrala za domácí o úkol,
aby o něm napsali esej a Michalovi děkuji za vše.

Za chuť se s děckama bavit, že se o ně zajímal. Že jim jadrně přiznal své minulé i nynější chyby.
Že nám předvedl své obrovské nadšení a ochotu udělat pro svůj sen všechno.
Že nám nejvtipněji popsal, že vznikl název Železná koule, když webová doména kettlebell byla již obsazená.
I že se studentům nežinýroval říct, co jej v podnikání nejvíc lechtá na koulích.
...
Koule do každé školy, řekla bych.




My děkujeme, bylo nám ctí.

2 komentáře: