Stránky

středa 29. července 2020

Vrchol léta


Přelom července a srpna mám nejraději - moc pěkný kousek prázdnin je za námi; pohledy babičce jsme poslali, kolena si rozbili a veselých historek si už neseme plný batoh. A hlavně - celý srpen je teď jak na dlani; co všechno ještě uvidíme, sníme a zažijeme!

A koho by teď čekalo letní gala, rodinné setkání či výjimečné výročí - nepřehlédněte dnes tři nové dezény Mitnik kabelek v e-shopu. Jsou romantické, jsou energické, jsou ikonické.

Barevné i monochomatické.
Něžné i výrazné.
Kontrastní i tón v tónu.

Přeji, ať se vám líbí. A ještě doplním že od soboty 1. do soboty 15. srpna bude můj e-shop zavřený.
Objednávat si můžete, všechny balíčky za vámi však vyrazí až v pondělí 17. srpna. Děkuji vám za trpělivost.

úterý 28. července 2020

Olympijské hry 2020


Náš týden v Jizerských horách byl ve znamení mírového soupeření ve sportovních i intelektových schopnostech. Začali jsme v gala, v naškrobených letitých prostěradlech a zlatých špercích a z papíru si vyrobili olivové věnce, abychom mohli vítězit. Na zahradě po třešní nám vlála olympijská vlajka a i metály na krk jsme si vyváleli a na zlatou, stříbrnou a bronzovou barvu nastříkali sami.

Po odpočinkovém odpoledni u rybníka Pod Smrkem jsme den na to podali svůj osobní|životní rekord, když jsme všichni do jednoho vylezli po svých na Frýdlantské Cimbuří (900 m n.m.) a poslední finálový den si to rozdali v odpolední bojovce a následně se nechali ověnčit medailemi. Každý si vyzkoušel třetí, druhou a první příčku v pěti kategoriích - Sportovní vytrvalost, Sportovní rychlost a um, Olympijské vědění, Výtvarné umění a Kamarádství, fair play a práce pro olympijskou vesničku. Abychom v sobotu už bez programu vyrazili pěšky na přírodní koupaliště do nedalekých Hejnic, kde jsme u oběda potkali - věřte nevěřte - Štěpánku Hilgertovou!!
...

Tak hezky jsme se měli.

S sebou jsme si vezli knížky Zamarovský, V.: Vzkříšení Olympie, Augusta P.: Jak se žilo ve starověku, Obrázkový atlas starověkých civilizací a Atletika Cesta na vrchol - která děti naprosto nadchla.



A u mě na pinterestu také najdete všechny osmisměrky, křížovky a omalovánky, které jsme si k olympijských hrám připravily pro případ dlouhé chvíle či dlouhého deště.

Dnes nosím - letité
Dnes nosím - letité prostěradlo, maminčiny půjčené šperky z osmdesátek a jeden zavírací špendlík.

Božská zahrada na chalupě Bílý potok v Jizerkách.


Jak na olivový věnec - ruličku toaletního papíru natřete na zeleno, nastříhejte na pět dílků a navlékněte na pruženku. Ave, Caesar!


Fantazie v podobě samoobslužného stroje na zmrzlinu hned ve vedlejší chalupě.


Jeden za všechny, všichni za jednoho a máme vlajku!



A odpoledne na louce věnované desetiboji.

Profesionální poloha těla při hodu dětských oštěpem.


Skok do dálky.

A před večeří na chalupce ještě honem sportovní pexeso od Londji.




A tak se dělá vlastní medaile - ze samotvrdnoucí hmoty si vyválíte placku, skleničkou vykrojíte kolečko a vrškem od tempery vytlačíte pět olympijských kruhů. Dírku na trikoloru prošťouchnete brčkem. 


           Lážo plážo odpoledne u rybníku Pod Smrkem.




A největší cesta našeho života - deset kilometrů, bambilion svačinek a celý den!!




V pátek jsme ještě všechny pěkně vysušené a ztvrdlé medaile nasprejovali patřičnou barvou.

A před závěrečným ceremoniálem namalovali vlajky států světa na kameny z blízkého Bílého potoka.





A pak už přišly medailičky a dárečky domů na památku - fanouškovské šály.


(To, že se skutečná olympiáda v Tokiu nekonala, nám maličko chybělo. Stejně jako byla škoda, že zrovna v kinech "neběžel" Zátopek. Mít příběh je vždy nosné! My si to ale užili a vy můžete třeba za rok!)