Stránky

pondělí 29. září 2014

Deset způsobů, jak si zlepšit sex


Tak takových rad člověk najde na internetu denně mraky.
Ale aby mi někdo poradil deset věci, co dělat, když trčím v dopravní zácpě, to ne!

S mužem máme troje rodiče na severní Moravě. Máme je rádi, navštěvujeme je, ale současná rekonstrukce D1 nás asi přivede k šílenství. Trasa Praha - Havířov, dobrých šest hodin, dvě malé děti.
(Varianta cestování vlakem teď není pro množství tašek, jeden kočárek a postýlku, otravnou dopravu na/z nádraží a následnou potřebu autosedaček v místě našeho rodiště ve hře.)

1. Co ale dělat? Fajn jsou audioknihy. Řekněme tedy rada číslo jedna: poslouchat, poslouchat, poslouchat. A vzhledem k tomu, kdo v naši rodinné partě poroučí, udává směr a taky mixuje, jedeme Hajaja vypravuje a spol.
2. Dále se nabízí poslech moderní hudby. Kubka už naštěstí netrvá jen na svěrákovsko-uhlířovských sonzích, takže všichni čtyři přikurtovaní k sedačkám můžeme v autě tančit třeba i na Richarda Mullera, Bereniku Kohoutovou nebo Tomáše Kluse. Proto taky Nebudu vám lhát, našel jsem pravdu v chlastu. Nebudu vám lhát, mým hrdinou je Kristu, si zpívá náš starší syn od letošního léta na celé kolo a stále. Napjatě čekáme, co paní učitelky ve školce na to. Zatím žádnou poznámku nedostal/zatím žádnou poznámku neměly ...
3. Pak se ještě dá v zastaveném vozidle, které se dlouhé a předlouhé minuty na cestě nehne z místa, svačit. Žužlat bonbony. Jíst jablko včetně ohryzku. Nebo kus po kusu konzumovat ze sáčku lněná semínka.
4. O poznání dynamičtější aktivita je pak zuřivě vystoupit z auta a vší silou skopnout dopravní značku, která omezuje povolenou rychlost v daném úseku na sto kilometrů v hodině, do příkopu. Ano, pokud stojíte a čekáte před Brnem směr Praha (nebo naopak, to je vlastně úplně jedno) v koloně dvě hodiny bez hnutí, ona se ve vás ta energie nasbírá. A plech to odnese. Přesně tak to včera ve 22:09 SEČ udělal jeden mladík na 172. kilometru.

A tímto s výčtem rad končím. Dál nevím. Dělat pořádek v cédéčkách a dát každé do skutečně jeho obalu? Suchoprdská nuda. Udělat si úklid v peněžence? Zoufale nebaví. Po klausovsku mazat z mobilu kontakty na současné nekamarády? Na můj vkus příliš konečné řešení.
Takže s mužem v autě nejčastěji (jen) plánujeme další kroky společného života na příštích padesát let dopředu, dětem lajnujeme jejich bytí rovnou do stovky nebo zcela nevyžádaně a hrdinně v jejich nepřítomnosti radíme našim mladším sourozencům, co a jak a proč by měli - podle nás - dělat jinak.

Nebo co vy? Měli byste pro náš lepší doporučení?

37 komentářů:

  1. Obdivuji každého, kdo jede po D1 na trase Praha - Brno a zpět. Sice jezdíme delší trasy, ale stát někde na místě by mi asi ublížilo na zdraví. :-) Doporučení nemám. U nás v autě na dlouhých trasách to vypadá podobně. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Muž tvrdí, že by za tu dálnici měl jít někdo sedět ... !!! ... :o)

      Vymazat
  2. Vyrážet ve 4 hodiny ráno - máme vyzkoušeno. S malými dětmi trochu potíž, ale zase jede to! Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zvážíme, i když riziko spícího i řidiče tu je ...

      Vymazat
  3. Koukám, že já to s tím (d)otěru chtivým individuem v Regiojetu ještě vychytala! :D :D

    OdpovědětVymazat
  4. Já v zácpě za volantem háčkuju. Zrovna dnes jedu do Brna, vidím to na novou šálu :-D

    OdpovědětVymazat
  5. jsem raní ptáče, se dvěmi jsem si zatím netroufla, ale jedno dítko jsem běžně přenesla spícího do auta o páté raní a v půl sedmé tahala rodiče z postele :-)
    Iveta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen aby ale všichni nezačali jezdit ráno,
      takže tedy ráno ale tajně ... :o)

      Vymazat
    2. toho se nebojí, jezdím tak už čtyři a půl let (letí to moc rychle:-( ) a ač jsem to radila spoustě lidí, auta na D1 nepotkávám :-)

      Vymazat
  6. A co než se D1 opraví, že by jezdili rodiče k Vám.....:))) a bylo by po starostech co dělat když to nejede :). Moc zdraví Lada

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebo prostě jen ušít "víc" kabelek a koupit si vlastní tryskáč ...

      Vymazat
  7. Nezávidím, taky jsme to absolvovali s 2,5 dětmi :-)
    Jen jsme na opačném konci, takže jsme jeli tam i zpět na té šťastnější polovině D1 a bylo mě těch stojících v kolonách upřímně líto. Vyjížděli jsme místo v pátek odpo. radši v sobotu brzy ráno...
    Vědět, že tam někde stojíte, tak by se dal domluvit i bloggerský sraz někde u Vyškova, tam to stojí skoro pořád...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechny srazy světa - u Vyškova!!! To by bylo, aby se v těch autech někdo navzájem neznal ... z vojny, z porodnice, ze základky, z juda ... :o)

      Vymazat
  8. Haha si ma pobavila, aj keď v tom aute to ako píšeš vôbec sranda nebola. Ako píše Olivka RegioJet to vyhral aj vtedy u nás, aj keď s nádchovým bonusom navyše:) Radu bohužial nemám žiadnu:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. OK,
      tak já dám děti na víkend do zoo a pojedu sama vlakem ... tedy sama a s kabelkou ... :o)

      Vymazat
  9. Tak to máme stejně... Olomouc - Brno - Jihočesko po D1, za 14 zase vyrážíme. Balím Kocoura Modroočka (mluvené+zpívané slovo ideál), Písničky z Breptánie, Splašil se kůň Našíř... a když už je hodně hustá atmoška, tak trsáme sedačka nesedačka na Ramones. To uvolní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Si znamenám (a hned to jede - kasacink online)!!! Dík, mami.

      Vymazat
  10. My jsme to včera schytali při jízdě z jižních Čech a docházel nám benzín, takže nervy na druhou. Jet na Benešov je vždycky zážitek. Jediná chvíle, kdy bych si snad sedla i na motorku a kličkovala (teda jako spolujezdec). Jinak já občas jezdím někam s mým mužem, když jede pracovně, abysme si vůbec popovídali, protože doma furt jen něco řešíme a na HODNOTNÝ hovor prostě nezbývá čas. Pak nám nevadí ani ty kolony.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano ano,
      i my s Davidem často tak vyřešíme kde jeden globální problém světa! Až se divím, že se nás OSN neptá ... :o)

      Vymazat
  11. Jako řidič se nervuju,.... jako spolujezdec střídám háčkování s pletením a kdyby do toho děti zezadu nerozebíraly auto do šroubku, klidně bych to vydržela celé hodiny.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když ten šicí stroj tak tlačí na stehnech ... :o)

      Vymazat
  12. Hm, poznam....este pomaha rozpravka na tablete. Co je vsak pre mna problem najvacsi, je potreba toalety v takomto pripade:))) ci uz u deti, alebo u mna:)

    OdpovědětVymazat
  13. Roso diky! Clovek se zasmeje pri cteni blogu a zvlaste pak pri Tvych odpovedich na komentare:-)

    OdpovědětVymazat
  14. Klus? U nás jednou vedla Čtyři roky v PRDELI ! velká písmena = patřičný důraz. Zpívání hlavně na veřejnosti. Tož přežili jsme ......
    Do Prahy a zpět jezdíme vlakem :D :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, teda - vy jste mi pěkná rodinka .... !!! ... :o)

      Vymazat
  15. Co na Hradec? Vyřešili jsme nakonec tak, že jsme k rodičům nakoupili vše potřebné - od sedaček až po postýlky, prostě to za ty nervy na cestě nestojí. Sladký LEO za 500 pro celou familii a za 4 hodiny jsme tam nebo zpátky, pokud zrovna někdo nešťastný nehopne do kolejiště...Ale chápu, že možná je ještě těch tašek pořád moc. Tablet je dost šikovná věc. Nebo úplně nejlepší - peníze investované do benzínu dát do hotelu - ubytovat se a na víkend přenechat děti i byt některým z milovaných rodičů :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně!!! To je můj sen: jet Leošem Exšprešem a spát pak v Miuře ... jsme to už tak jednou udělali a od té doby se mi o tom zdá ... :o)

      Vymazat
  16. Jezdím na trase Praha- Ostrava. Sama. A proto se D1 vyhýbám jak čert kříži. Jezdím přes Hradec-Mohelnici-Olomouc. Čas 4,5 hodiny i s přestávkou na kojení, čůrání, svačinu a hlavně kávu pro maminku :).

    OdpovědětVymazat
  17. Chci napsat, co přes Hradec, a ono už to tu je ;-) tak je přidám další hlas :-)

    OdpovědětVymazat